Ο 14χρονος που θέλει να γίνει ο πρώτος ‘Ελληνας οδηγός της Φόρμουλα 1

Ο 14χρονος που θέλει να γίνει ο πρώτος ‘Ελληνας οδηγός της Φόρμουλα 1

Ξεκίνησε τους αγώνες κάρτ στα 6 χρόνια του και θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας σε αυτό το κομμάτι των μηχανοκίνητων σπορ.

«Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ κάποια ημέρα με μονοθέσιο της Formula 1. Και θα ήμουν πραγματικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, αν κάποια ημέρα αγωνιζόμουν σε μια πίστα στην Ελλάδα, στη DIELPIS F1 της Δραπετσώνας!», δήλωσε ο «Κωνσταντίνος» στο News247.

Ο «Κωνσταντίνος» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 2000 και είναι μαθητής της 2ας Γυμνασίου. Οδηγεί από την ηλικία των 2 ετών, ξεκινώντας με ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο αυτοκίνητο με κιβώτιο ταχυτήτων. Με το Καρτ ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 6 ετών. Συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε ελληνικούς αγώνες Καρτ από το 2008 και σε διεθνείς αγώνες από το 2009, με αγωνιστικό ψευδώνυμο το όνομά του.

Είναι άκρως ανταγωνιστικός οδηγός αγώνων Καρτ. Έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες με τον μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον του προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πηγαίο και αυτοφυές.

Οι γονείς του (Χρήστος Τράκκας και Κορίνα Φατούρου) δεν είχαν καμία ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ούτε είχαν δείξει ποτέ ενδιαφέρον για το αντικείμενο αυτό στο παρελθόν. Πάγια επιδίωξή τους ήταν η καλλιέργεια του παιδιού τους για ισόρροπη ανάπτυξη σώματος και πνεύματος που περιλαμβάνει το τρίπτυχο Αθλητισμός – Μουσική – Ξένες Γλώσσες, ταυτόχρονα και ισοδύναμα με τη σχολική εκπαίδευση. Έτσι ενθάρρυναν τον «Κωνσταντίνο» από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με παράλληλες δραστηριότητες και να αναπτύξει τις ικανότητές του.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr