Ο άνθρωπος που σχεδίασε τα Windows 10

Ο άνθρωπος που σχεδίασε τα Windows 10

O Τέρι Μάιερσον θα …διαβάσει αυτό το άρθρο.

Διαβάζει όλα όσα γράφονται για τα Windows, το καμάρι της αχανούς αυτοκρατορίας λογισμικού και gadgets που πλέον επιβλέπει ως μέρος του νέου διευρυμένου ρόλου του στη Microsoft.

Στην πραγματικότητα, ο Μάιερσον διψά για σχόλια σχετικά με τα Windows 10, το λογισμικό το οποίο σχεδιάζει μαζί με την ομάδα του εδώ και χρόνια και το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

Υπάλληλος της Microsoft εδώ και 18 χρόνια, ο Μάιερσον είναι παραδόξως ταπεινός για κάποιον του οποίου τα προϊόντα χρησιμοποιούνται από περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία.

Ο Μάιερσον ανέλαβε τα Windows Phone το 2011 και δύο χρόνια αργότερα όλη την ομάδα σχεδιασμού των Windows. Τον περασμένο μήνα, ανέλαβε επικεφαλής σε ολόκληρο το βασίλειο των καταναλωτικών προϊόντων της Microsoft: το Xbox, το Surface, τα κινητά και τα Windows είναι τώρα όλα κάτω από την ομπρέλα του.

Τα Windows 10, ειδικότερα, είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή ανάπτυξη της Microsoft: ο Μάιερσον προβλέπει ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες θα χρησιμοποιούν τα Windows 10 μέχρι το 2018.

Σαν άνθρωπος, ο Μάιερσον είναι ήσυχος και συνεσταλμένος. Φορούσε ένα μπλουζάκι polo, σορτς και σαγιονάρες στη συνέντευξή μας. Φάνηκε να συγκινείται που κρατούσα τις σημειώσεις για τη συνέντευξή σε ένα Surface. Ο ίδιος γούρλωσε τα μάτια του και έστρεψε το βλέμμα του σε μια ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη προαγωγή του.

Ο Μάιερσον εμφύσησε μια μεγάλη δόση ταπεινότητας στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η ομάδα του δημιούργησαν τα Windows 10.

Για πρώτη φορά, η Microsoft ενέπλεξε τους πελάτες σχεδόν από την έναρξη της διαδικασίας σχεδιασμού των Windows, καθιστώντας διαθέσιμο το πρόγραμμα προεπισκόπησης των Windows 10 κυριολεκτικά στον καθένα. Η Microsoft ζήτησε τα σχόλιά τους για να καταστήσει την ανάπτυξη των Windows 10 πραγματικά συνεργατική (και να προσπαθήσει να αποφύγει τα λάθη που έγιναν στα Windows 8).

Αυτή ήταν ιδέα του Μάιερσον και ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν ριψοκίνδυνη. Αποκάλεσε την εν λόγω απόφαση για ανοιχτή ανάπτυξη των Windows «ψυχοβγαλτική». Ο Μάιερσον χρησιμοποιεί τακτικά προϊόντα που βρίσκονται σε φάση δοκιμής beta στη δουλειά του. Έτσι ξέρει πόσο ενοχλητικά μπορεί να είναι. Φοβόταν ότι δίνοντας στους πελάτες μία κλεφτή ματιά των ημιτελών Windows μπορεί να τρόμαζε μόνιμα ορισμένους από αυτούς.

«Αντιμετωπίζω καθημερινά μια κατάσταση με υλικό που λειτουργεί μόλις και μετά βίας, τηλέφωνα που μόλις και μετά βίας λειτουργούν, είναι καταπληκτικό ότι καταφέρνω και στέλνω e-mail», δήλωσε. «Αλλά η ανοιχτή ανάπτυξη των Windows 10 πραγματικά διαμόρφωσε το προϊόν σε σημαντικό βαθμό».

Ο Μάιερσον είναι περήφανος για το επίτευγμά της ομάδας του με τα Windows 10 – που συχνά τα αποκαλεί «δεξιοτέχνημα». Βλέπει τη Google και την Apple σε κοντινή απόσταση και ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό που προσφέρουν τα Windows 10 είναι μοναδικό.

«Δεν προσπαθούμε να εγκλωβίσουμε κανέναν. Οι άλλοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους καταναλωτές», είπε. «Θέλουμε εκατομμύρια ευτυχισμένους πελάτες Windows. Ας ελπίσουμε ότι οι πελάτες [των ανταγωνιστών μας] θα αρχίσουν να κατανοούν ότι είναι εγκλωβισμένοι».

Αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί.

«Νομίζατε ότι θα μπορούσατε να με κάνετε να σχολιάσω τον Τιμ Κουκ; Είναι δελεαστικό, αλλά δεν θα το κάνω».

Πηγή: Cnn Money