Ο «άνθρωπος της κρίσης» εγκαταλείπει το ΔΝΤ

Ο «άνθρωπος της κρίσης» εγκαταλείπει το ΔΝΤ

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ανακοίνωσε ότι φεύγει τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ εγκαταλείπει την θέση του στον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραφε ότι ο Μπλανσάρ θα εγκαταλείψει τον θεσμό, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ο Μπλανσάρ, ο οποίος συμμετείχε στην διεύθυνση του ΔΝΤ από το 2008 και το καθοδήγησε κατά την διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι έχει ανάγκη να αφομοιώσει τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.

Θα αναλάβει μια νέα θέση τον Οκτώβριο ως κύριος συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας προβληματισμού στην Ουάσινγκτον, επισημαίνει η εφημερίδα.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έπρεπε να σκέφτομαι τόσο πολλά θέματα και είχα πολύ λίγο χρόνο για να τα σκεφτώ σε βάθος», δήλωσε ο Μπλανσάρ στην WSJ.

«Ήταν οκτώ συναρπαστικά χρόνια, αλλά τώρα θέλω να κάτσω και να πάρω τον χρόνο μου», σημείωσε.
Η WSJ προσθέτει ότι το ΔΝΤ δεν έχει ανακοινώσει ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός διάδοχος του Μπλανσάρ και ότι δεν έχει αρχίσει επισήμως η διαδικασία αναζήτησής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ