Ο αποχαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του, Κωνσταντίνο

Ο αποχαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του, Κωνσταντίνο
O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει το γιο του Κωνσταντίνο, μπροστά από τη σορό του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα,στην Μητρόπολη Αθηνών , Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε στις 29 Μαΐου σε ηλικία 99 ετών. Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται, από τις 7 το πρωί, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα. Στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Σού έφτανε να είσαι με τη Μαρίκα σου…», είπε συγκινημένος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με εμφανή συγκίνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μιλώντας για το μικρό, αγροτικό νεκροταφείο, στο οποίο επέλεξε να ταφεί. «Σού έφτανε να είσαι με τη Μαρίκα σου…», του είπε.

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν «ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από Συμπληγάδες», χωρίς ποτέ να του λείψουν οι αντοχές, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας και τις σημαντικότερες αρετές –παρακαταθήκες του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού

«Να λέμε την αλήθεια. Να μην κολακεύουμε το λαό. Να σεβόμαστε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της, το Κοινοβούλιο. Να επιδιώκουμε την ενότητα», κόντρα στον φθόνο και τη μισαλλοδοξία.

Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε και μια προσωπική πτυχή, καθώς «πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά».