Ο Μπέρνι Σάντερς εξηγεί γιατί τον αγαπούν οι νέοι

Ο Μπέρνι Σάντερς εξηγεί γιατί τον αγαπούν οι νέοι
NEW YORK - SEPTEMBER 18: Senator Bernie Sanders on The Late Show with Stephen Colbert, Friday, Sept. 18, 2015 on the CBS Television Network. (Photo by John Paul Filo/CBS via Getty Images)

Το 86% των ψηφοφόρων ηλικίας 18-24 ετών στις προκριματικές εκλογές έχει στηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς.

Φιλοξενούμενος στο «Late Show» του Stephen Colbert, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών κλήθηκε να σχολιάσει την προτίμηση που δείχνουν οι νεότεροι σε ηλικία ψηφοφόροι στο πρόσωπό τους, καθώς και τους λόγους που τον έκαναν να δηλώσει πως «δεν είναι σαν τον Ντόναλντ Τραμπ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Stephen Colbert ρώτησε τον Μπέρνι Σάντερς γιατί πιστεύει πως το 86% των ψηφοφόρων ηλικίας 18-24 ετών στις προκριματικές εκλογές τον έχει στηρίξει. Εκείνος απάντησε ως εξής:

«Εξ ορισμού, οι νέοι άνθρωποι είναι ιδεαλιστές και βλέποντας έναν κόσμο με τόσα πολλά προβλήματα λένε: « γιατί όχι; Γιατί δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν υγειονομική περίθαλψη; Γιατί δεν μπορούμε να φτιάξουμε δημόσια κολέγια και πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα; » και προσέθεσε:

«Τα περισσότερα από τα χρήματα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν αυτούς τους στόχους πηγαίνουν στο προνομιούχο 1%. Οι νέοι ψηφοφόροι δεν είναι χαζοί και αυτό που λένε είναι ότι θέλουν να ταρακουνήσουν το σύστημα προκειμένου να καταστεί δίκαιο».

Στο σημείο αυτό, ο Colbert σχολίασε πως ο Μπέρνι Σάντερς ακούγεται σαν να κηρύσσει έναν «ταξικό πόλεμο».