Ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει γιατί είναι τόσο επιτυχημένος

Ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει γιατί είναι τόσο επιτυχημένος
Photo:

Πού οφείλει τελικά την επιτυχία του ο ιδρυτής της Microsoft;

O Μπιλ Γκέιτς μέσω του Reddit πρόσφατα απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων, από τις σκέψεις του για την αλλαγή του κλίματος μέχρι την αγαπημένη του μπύρα. Οι πιο αποκαλυπτικές απαντήσεις του δισεκατομμυριούχου, ωστόσο, αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο έγινε τόσο επιτυχημένος και πλούσιος.

Που οφείλει λοιπόν την επιτυχία του;

«Πιστεύω ότι οφείλεται στις σπουδές μου – από τη φοίτησή μου σε δημόσιο σχολείο κι έπειτα στη μία μεγάλη ιδιωτική σχολή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να μην είχα ασχοληθεί με τα μαθηματικά και την τεχνολογία και επομένως να μην είχα πετύχει τόσο στη ζωή μου».

Θα ήταν όμως τόσο επιτυχημένος εάν η οικογένειά του είχε χαμηλά εισοδήματα;

Ο πατέρας του Γκέιτς ήταν εξέχων δικηγόρος στη γενέτειρά του, στο Σιάτλ. Σε ηλικία 13 ετών, έκανε εγγραφή στο Lakeside School, το οποίο ήταν το έκτο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο στη χώρα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για δύο χρόνια, προτού ιδρύσει τη Microsoft.

Για το λόγο αυτό, στόχος του σήμερα είναι δώσει την ευκαιρία της πρόσβασης στην «καλή εκπαίδευση» σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Μάλιστα, το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates» παραχώρησε 1,7 δισ. δολάρια για τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ το περασμένο έτος.

Τέλος, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να θέτει κανείς στόχους και να προσπαθεί να τους πετύχει. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς του στόχους ήταν αρχικά να λάβει καλές βαθμολογίες στο σχολείο, να γράψει κώδικα, να χτίσει τη Microsoft, να γίνει καλός πατέρας και να δημιουργήσει ένα ίδρυμα που θα στηρίζει διάφορα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.