Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει το αίτημα του FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone

Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει το αίτημα του FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone
epa05127574 US philantropist and Microsoft co-founder Bill Gates Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, the Netherlands, 26 February 2016. The institute supports non-Western countries in sustainable development and informs the public about the tropics and sub-tropics. EPA/EVERT ELZINGA Photo:

Ωστόσο, η γνώμη του Τιμ Κουκ δεν αλλάζει.

Ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς θεωρεί ότι η Apple πρέπει να βοηθήσει το FBI και να ξεκλειδώσει το iPhone των δραστών της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ο Γκέιτς είναι ο τελευταίος ισχυρός ηγέτης της τεχνολογίας, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο αναλυτικά, ο συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας κολοσσού δήλωσε στους Financial Times τη Δευτέρα ότι η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί και να στηρίξει το FBI, αγνοώντας τους ισχυρισμούς του Τιμ Κουκ ότι το συγκεκριμένο αίτημα θα απειλήσει την ασφάλεια των πελατών της εταιρείας.

«Πρόκειται για μια ειδική περίπτωση όπου η κυβέρνηση ζητά να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες», δήλωσε ο Γκέιτς.

Μάλιστα, ένας δικαστής των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διέταξε την Apple να βοηθήσει το FBI στην προσπάθειά του αποκτήσει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα των δραστών, ενώ στελέχη της Silicon Valley, μεταξύ των οποίων και ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey και ο CEO της Google Sundar Pichai έχουν υιοθετήσει την άποψη του Κουκ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κουκ δήλωσε ότι θα πολεμήσει το FBI προκειμένου να μην υλοποιηθεί το αίτημά του, προσθέτοντας ότι εάν τελικώς ξεκλειδώσει τη συσκευή υπάρχει φόβος ότι θα του ζητηθεί στην πορεία να επαναλάβει την ίδια διαδικασία σε άλλες συσκευές.