Ο Μπολσονάρου στηρίζει Έλον Μασκ: «Πνοή ελπίδας» η αγορά του Twitter

Ο Μπολσονάρου στηρίζει Έλον Μασκ: «Πνοή ελπίδας» η αγορά του Twitter
epa09617655 President of Brazil, Jair Bolsonaro, speaks during the signing of the Gas Aid decrees and the Alimenta Brasil program, at the Planalto Palace in Brasilia, Brazil, 02 December 2021. Bolsonaro reaffirmed that his government does not plan to implement the so-called 'health passport' in the country, since 'freedom is above all' and each citizen can decide whether to vaccinate or not. The adoption of the 'health passport' has been demanded by various sectors, after the first cases of the omicron variant of covid-19 were verified in the country. EPA/Joedson Alves Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας είχε αναφέρει προ μηνών πως διαπραγματευόταν με τη SpaceX με σκοπό να εξασφαλίσει δορυφορικό internet στο δάσος του Αμαζονίου.

Ως «πνοή ελπίδας» χαιρέτισε την προοπτική της εξαγοράς του twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Οι δύο τους, Μπολσονάρο και Μασκ, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, 20 Μαΐου, από κοντά στο Σάο Πάολο.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών SpaceX και Tesla πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία, περίπου πέντε μήνες πριν από τις εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν εκεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας είχε αναφέρει προ μηνών πως διαπραγματευόταν με τη SpaceX με σκοπό να εξασφαλίσει δορυφορικό internet στο δάσος του Αμαζονίου και να λάβει βοήθεια για τον εντοπισμό περιστατικών παράνομης αποψίλωσης των δασικών εκτάσεων.

Ο ίδιος ο Μπολσονάρο δήλωσε σήμερα, πριν από τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Μασκ, πως θέλει τη βοήθεια του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των εταιρειών SpaceX και Tesla για να δείξει στον κόσμο πως η Βραζιλία έχει προστατέψει το δάσος του Αμαζονίου.

Ο Μασκ από την πλευρά του υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει πρόσφατα έτοιμος να ανατρέψει την απόφαση με την οποία το twitter είχε αποκλείσει από τον χώρο του τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ (και φίλο του Μπολσονάρο) Ντόναλντ Τραμπ.