Ο διαγωνισμός καινοτομίας Start Tel Aviv 2015 έρχεται στην Τεχνόπολη

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Start Tel Aviv 2015 έρχεται στην Τεχνόπολη

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, οι Industry Disruptors – Game Changers και το  INNOVATHENS  αναδεικνύουν την πιο κορυφαία ελληνική start-up στην Ελλάδα.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS  διοργανώνουν την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 18:30 στην Τεχνόπολη  την εκδήλωση «Start Tel Aviv – The Pitching Event», κατά την οποία θα αναδειχθεί ο νικητής του διαγωνισμού καινοτομίας «Start Tel Aviv».

Ο διαγωνισμός έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την ελληνική κοινότητα των startuppers, αν και πρόκειται για την πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Πρεσβεία του Ισραήλ και τους ID-GC. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 42 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η πληροφορική, οι τηλεπικοινωνίες, η ιατρική, η εκπαίδευση, η βιοτεχνολογία, η ενέργεια, το περιβάλλον και ο αγροδιατροφικός τομέας.

Στην εκδήλωση οι 5 φιναλιστ με τις καλύτερες ιδέες, όπως αυτές προέκυψαν μετά την αξιολόγηση των 42 προτάσεων, θα διαγωνιστούν ζωντανά μπροστά σε κοινό και ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων και Ισραηλινών κριτών για την ανάδειξη του νικητή που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο «DLD Tel Aviv Innovation Festival», το μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας της χώρας (5-11 Σεπτεμβρίου 2015).

Για τον νικητή θα σχεδιαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων (workshops) και ομιλιών καθώς και μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ισραηλινού οικοσυστήματος.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ιρίτ Μπεν-Άμπα και ο συνιδρυτής των Industry Disruptors –Game Changers (ID-GC) κ. Μιχάλης Στάγκος. Ακόμη, έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν η διεθνώς καταξιωμένη Ισραηλινή ειδικός στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα κυρία Nava Swersky Sofer και ο κύριος Daniel Seal από το Ισραήλ, Ιδρυτής και CEO της AcreWhite, για την καινοτομία του Ισραηλινού μοντέλου και για το άνοιγμα των startups στις διεθνείς αγορές.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν:

– η κ. Nava Swersky Sofer, Ιδρυτής της NanoIsrael, Πρόεδρος της International Commercialization Alliance.

– ο κ. Daniel Seal, Ιδρυτής και CEO της AcreWhite.

– o κ. Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft – Hellas

– o κ. Ίων Τσάκωνας, Διευθύνοντας Σύμβουλος του Piraeus Jeremie Tech Catalyst Fund.

– ο κ. Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο http://bit.ly/1G3oHhq