Ο δισεκατομμυριούχος που αισθάνεται… μοναξιά στις διακοπές του στην Ίμπιζα

Ο δισεκατομμυριούχος που αισθάνεται… μοναξιά στις διακοπές του στην Ίμπιζα
GAME British Academy Video Games Awards - London. Swedish programmer and creator of Minecraft Markus Persson with his Special Award at the GAME British Academy Video Games Awards at The London Hilton, London. Issue date: Friday March 16, 2012. Photo credit should read: Yui Mok/PA URN:13074509

Ο δημιουργός του παιχνιδιού Minecraft «απολαμβάνει» τις μοναχικές διακοπές του ανεβάζοντας tweets.

Πόσο «σκληρό» είναι να είσαι δισεκατομμυριούχος; Ο βαθύπλουτος δημιουργός του πασίγνωστου παιχνιδιού Minecraft, Μάρκους Πέρσον, έδειξε πρόσφατα ότι τα χρήματα δεν καταφέρνουν να του φέρουν την ευτυχία.

Σε μια σειρά από tweets στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Πέρσον προκάλεσε την προσοχή χιλιάδων χρηστών αλλά και πολλών ΜΜΕ τα οποία διαπίστωσαν ότι με αυτά που γράφει εκφράζει τη… μοναξιά του από τις διακοπές του στην πολυτελή Ίμπιζα.

Ο Πέρσον εξασφάλισε μια γιγαντιαία συμφωνία με την Microsoft, πουλώντας την εταιρεία του για 2,5 δισ. δολάρια εξαιτίας της τεράστιας απήχησης του παιχνιδιού που ο ίδιος δημιούργησε. Όμως πλέον δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία κι απλώς έχει αφιερωθεί σε νέα πρότζεκτ, τα οποία δεν φέρονται να τους προσφέρουν τις ίδιες συγκινήσεις με το παρελθόν.

Παρ’ όλη τη στιγμιαία μελαγχολία του, που ίσως ήταν αποτέλεσμα μιας ερωτικής απογοήτευσης, ο Πέρσον θα θυμάται πάντα ότι μετά τη συμφωνία με την Microsoft αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 1,3 δισ. δολάρια.