Ο έλεγχος από τον καταναλωτή θα κρίνει τις κυρίαρχες τεχνολογίες των ψηφιακών πληρωμών

Ο έλεγχος από τον καταναλωτή θα κρίνει τις κυρίαρχες τεχνολογίες των ψηφιακών πληρωμών
Ο Guillaume Lefebvre, Head of R&D User Experience της Worldline εξηγεί γιατί οι νέες τεχνολογίες στις ηλεκτρονικές πληρωμές δίνουν ακόμη περισσότερα εργαλεία ελέγχου στα χέρια των καταναλωτών.

Αποστολή στο Παρίσι

Πώς θα μας φαινόταν ένα μέλλον στο οποίο ο καταναλωτής που αγοράζει ένα προϊόν στο κατάστημα, θα μπορεί μέσα από το κινητό του να πληρώσει μπροστά από ένα ειδικό τερματικό χωρίς να χρειαστεί να σταθεί στην ουρά, χρησιμοποιώντας μόνο την παλάμη του και μια ζωντανή επαλήθευση στοιχείων με το πρόσωπό του; Αυτό είναι ένα από τα projects τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης στο νέο κέντρο ερευνών της Worldline στο Παρίσι.

Τερματικό αναγνώρισης προσώπου και χεριού
Τερματικό αναγνώρισης προσώπου και χεριού

Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του γαλλικού κολοσσού των ψηφιακών πληρωμών στο Παρίσι, ο Guillaume Lefebvre, Head of R&D User Experience της Worldline, εξηγεί ότι υπάρχουν δύο πεδία στα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή οι ειδικοί της εταιρείας. «Στο διαδίκτυο επικεντρωνόμαστε στις νέες λύσεις πληρωμών και εργαζόμαστε στη διαδικτυακή ψηφιακή εγκατάσταση και στο νέο κανάλι ενσωμάτωσης, στον νέο κόσμο στον οποίο πρέπει να ενσωματώσουμε και την εμπειρία πληρωμών. Στο κατάστημα, εργαζόμαστε για το πώς μπορούμε να απλοποιήσουμε τις ψηφιακές πληρωμές με την κάρτα πληρωμής σας, αλλά και με το κινητό σας».

Ο Guillaume Lefebvre, Head of R&D User Experience της Worldline
Ο Guillaume Lefebvre, Head of R&D User Experience της Worldline

Για παράδειγμα, όπως εξηγεί, στα καταστήματα εξυπηρετούν τους λιανοπωλητές με πολλούς νέους τρόπους αποδοχής πληρωμών. Όπως με ένα κινητό το οποίο μετατρέπεται σε τερματικό πληρωμής. «Για το διαδίκτυο, πειραματιζόμαστε πάνω σε πιλοτικά προγράμματα με συνεργάτες, αλλά κι επίσης με το live shopping. Δηλαδή, έχουμε μπροστά μας βίντεο ενός streamer που παρουσιάζει ένα προϊόν. Εμείς μπορούμε να ενσωματώσουμε απευθείας πληρωμές στο διαδίκτυο, όχι μόνο να πάρεις το προϊόν και να το βάλεις στο καλάθι, αλλά και να πληρώσεις απευθείας όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και να το πάρεις στο κατάστημα».

Αγορά μέσω επαυξημένης πραγματικότητας
Αγορά μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Συμπεριφορικές αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο

Ο Guillaume Lefebvre ξεχωρίζει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η διαδικασία R&D. Όπως λέει, θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά από την καινοτομία, «για να δοκιμάσουμε, να πειραματιστούμε, να συνδυάσουμε τεχνολογίες και νέα use cases, επειδή είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας. Αλλά δεν προωθούμε την τεχνολογία. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να επιλύσουμε κάποιες προκλήσεις των πελατών μας και από την αρχή ήταν στο DNA μας να ενσωματώνουμε αυτή τη δύναμη του προβληματισμού, της συζήτησης και της διαδικασίας της καινοτομίας».

Συμπεριφορική ταυτοποίηση κατά τη διάρκεια ενός gaming session
Συμπεριφορική ταυτοποίηση κατά τη διάρκεια ενός gaming session

Ένα από τα πιο ανατρεπτικά παραδείγματα επικεντρώνεται στον κόσμο του gaming. Ειδικό σύστημα -το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο- μπορεί να ανιχνεύει τη συμπεριφορά ενός χρήστη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια ενός gaming session. Όταν η μηχανή τον ταυτοποιήσει με βάση συμπεριφορικές αναλύσεις ανάλογα με τις επιδόσεις του στο εκάστοτε παιχνίδι, τότε ξεκλειδώνει τη δυνατότητα προ-επιλεγμένων αγορών χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει για να μπει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα οφέλη και οι προκλήσεις του Web3

Πέρα όμως από τις παραδοσιακές μεθόδους, έρχονται νέες τάσεις οι οποίες περικλείονται στον κόσμο του Web3. Metaverse και blockchain επανακαθορίζουν το πώς οι επιχειρήσεις προσελκύουν και εξυπηρετούν τους πελάτες τους, πολλαπλασιάζοντας τα πιθανά κανάλια προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών. «Ναι, σίγουρα, πολλές τάσεις είναι πραγματικά σημαντικές για τη νέα ψηφιακή ζωή των τελικών χρηστών, αλλά και για την ψηφιακή ζωή των πελατών μας, των λιανοπωλητών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ούτω καθεξής. Στην πραγματικότητα δεν εργαζόμαστε μόνοι μας. Συνεργαζόμαστε με τον πελάτη μας και αμφισβητούμε την τεχνολογία, τη δοκιμάζουμε, την εξερευνούμε σε ένα πραγματικά μεγάλο οικοσύστημα. Έχουμε πολλές επαφές με κάποιες νεοσύστατες επιχειρήσεις που πειραματίζονται μαζί μας. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα δεδομένα, πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη βιομετρική τεχνολογία για να την ενσωματώσουμε με αυτόν τον νέο τρόπο; Όταν μιλάμε για blockchain, στο οποίο εργαζόμαστε εδώ και δέκα χρόνια, όλο αυτό δεν είναι κάτι τόσο καινούργιο για εμάς. Αυτό όμως που είναι καινούργιο, είναι ότι υπάρχουν πολλές νέες προκλήσεις γύρω από αυτή την τεχνολογία και τη χρήση της. Μιλάμε για blockchain, για κρυπτονομίσματα, για NFT… είδαμε ότι υπάρχει πολύς χώρος γύρω από το NFT για κερδοσκοπία. Αλλά είδαμε επίσης ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των συναλλαγών με άλλο τρόπο. Και δοκιμάζουμε αυτού του είδους την τεχνολογία σε αυτά τα νέα use cases».

Ψώνια σε εικονικό κατάστημα στο Metaverse
Ψώνια σε εικονικό κατάστημα στο Metaverse

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα εργαλεία. Είναι και οι προκλήσεις που τα ακολουθούν. Μια από τις βασικότερες και τις πιο σημαντικές για την καθημερινότητα των χρηστών, είναι η ασφάλειά τους. Για τον Guillaume Lefebvre, οι επιλογές σε αυτόν τον τομέα είναι πολλές, αλλά όλες τους πρέπει να ενσωματώνονται εξ αρχής, από τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος. «Εργαζόμαστε ήδη για την ασφάλεια σε μια post-consumer εμπειρία. Επίσης δουλεύουμε πάνω στη νέα γενιά κρυπτογραφίας και προετοιμάζουμε το μέλλον του επιπέδου ασφαλείας που χρειαζόμαστε. Έτσι, η ασφάλεια είναι ήδη ενσωματωμένη από την αρχή της Worldline στις συνεδρίες μας, και επιπλέον εργαζόμαστε για το επόμενο επίπεδο, το μέλλον. Όσον αφορά το κομμάτι της ιδιωτικότητας, είναι κάτι αρκετά περίπλοκο. Πρέπει να διαχειριστούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνδυάσουμε αλγόριθμους κρυπτογράφησης, για να είμαστε σίγουροι ότι θα λάβουμε τις σωστές πληροφορίες. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είστε ανήλικος χωρίς να δείξετε την ημερομηνία γέννησής σας, έχουμε κάποιους αλγόριθμους για να το κάνουμε αυτό».

Πώς όμως φαντάζεται η Worldline το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών; Θα είναι τόσο φουτουριστικό όσο φαίνεται στα case studies που είδαμε από κοντά στο εργαστήριό της στο Παρίσι; Η απάντηση του Guillaume Lefebvre στο ερώτημα αυτό, δεν ήταν και η πιο προφανής. «Το μέλλον στα χρηματοοικονομικά και τις πληρωμές θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο τελικός χρήστης θα διατηρεί τον έλεγχο». Έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, όπως λέει. Από την επιλογή της αγοράς, μέχρι της συγκατάθεσης της τελικής πληρωμής. Προς τα εκεί οδεύει η νέα τεχνολογία πληρωμών, ούτως ώστε να προσφέρει την πλήρη ελευθερία στον καταναλωτή να προχωρήσει μόνος του, με υπευθυνότητα, στην καλύτερη επιλογή.

 

Τερματικό βιώσιμης τραπεζικής
Τερματικό βιώσιμης τραπεζικής

(Φωτογραφίες: Worldline)