Ο Έλον Μασκ επιμένει για συνδρομή σε όλους τους χρήστες του X

Ο Έλον Μασκ επιμένει για συνδρομή σε όλους τους χρήστες του X
France, Clonas, 2023/07/26. Twitter logo changed to X by social media owner Elon Musk. Photo montage. Photograph by Romain Doucelin / Hans Lucas. France, Clonas, 2023/07/26. Changement du logo de Twitter en X par le proprietaire du reseau social Elon Musk. Photomontage. Photographie de Romain Doucelin / Hans Lucas. (Photo by Romain Doucelin / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
«Θέλουμε να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του -τέως- Twitter.

Ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), Έλον Μασκ, επιδιώκει να καταστήσει υποχρεωτική τη μηνιαία συνδρομή για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας, υποστηρίζοντας πως έτσι θα περιορίσει τη χρήση των bot στο X.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε live stream με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μασκ υποστήριξε πως ο «σημαντικότερος λόγος για τον οποίο προχωράμε σε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του X, είναι ότι είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να σκεφτώ για να καταπολεμήσω τεράστιες στρατιές από bot».

Ακόμα, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος ανέφερε πως η ύπαρξη ενός συστήματος πληρωμών και η ιεράρχηση των αναρτήσεων των premium χρηστών θα βοηθούσε στην ελαχιστοποίηση της επιρροής των bot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιτιολόγηση

«Επειδή ένα ρομπότ κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας, ας το πούμε ένα δέκατο της δεκάρας, αλλά ακόμη και αν πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος των bot είναι πολύ υψηλό», συμπλήρωσε ο Μασκ.

Ακόμα, υποστήριξε πως το paywall είναι ζωτικής σημασίας εάν η X πρόκειται να αντιμετωπίσει τα bots στην πλατφόρμα.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό. Είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε στρατιές από bots» ανέφερε ο Μασκ, όπως μετέδωσε το businessinsider.com.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος σκέφτεται να δημιουργήσει ένα paywall για όλους τους χρήστες του X.

Ο ίδιος είχε συζητήσει την ιδέα με έναν από τους συμβούλους του, τον επενδυτή Ντέιβιντ Σακς, πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του τεχνολογικού ενημερωτικού δελτίου Platformer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com