Τιμ Κουκ: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα συνεχίσουμε να διαφημιζόμαστε στο X του Μασκ

Τιμ Κουκ: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα συνεχίσουμε να διαφημιζόμαστε στο X του Μασκ
Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., speaks during a launch event for the new Apple iPhone 15 at Apple Park in Cupertino, California, on September 12, 2023. (Photo by Nic Coury / AFP) Photo: AFP
"Υπάρχουν κάποια πράγματα σε αυτό που δεν μου αρέσουν", τόνισε ο CEO της Apple.

Ο Τιμ Κουκ παραδέχθηκε ότι συνεχώς διερωτώνται στην Apple, εάν θα πρέπει να διαφημίζεται η εταιρεία στο πρώην Twitter, νυν X του Έλον Μασκ. Η αμφιλεγόμενη διαχείριση του social medium από τον δισεκατομμυριούχο οδήγησε ήδη την Apple στο να μειώσει σε πρώτη φάση τις δαπάνες της σε διαφημίσεις.

Ενδέχεται να μην είναι η τελευταία φορά, καθώς η πρόσφατη επίθεση του Μασκ στο Anti-Defamation League (ADL), μιας εβραϊκής οργάνωσης, που μάχεται την εξάπλωση του αντισημιτισμού, έχει αναγκάσει τον CEO της Tesla να αντιμετωπίζει πλέον και τις κατηγορίες ότι είναι αντισημίτης.

“Το Twitter είναι σημαντική ιδιοκτησία”, δήλωσε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, στο CBS Sunday Morning, αναφερόμενος στον ρόλο του στη δημόσια συζήτηση, αλλά “υπάρχουν και κάποια πράγματα πάνω σε αυτό που δεν μου αρέσουν”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Κουκ, μέλος μιας διωκώμενης μειονότητας ως πρώτος ανοικτά γκέι CEO μιας εταιρείας της λίστας Fortune 500, χαρακτήρισε τον αντισημιτισμό απλά “αποτρόπαιο” που δεν είχε καμία θέση οπουδήποτε, πόσο μάλλον στον δημόσιο τομέα.

Στην ερώτηση εάν η Apple θα έπρεπε, επομένως, να σταματήσει τις διαφημίσεις της στο Twitter, ο Κουκ απάντησε: “Είναι κάτι που αναρωτιόμαστε συνεχώς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Κουκ και Μασκ έρχονται σε σύγκρουση.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αρκετά ομάδες υπεράσπισης ξεκίνησαν μια συντονισμένη εκστρατεία για να αποτρέψουν την πλατφόρμα από το να πέσει στα χέρια του Έλον Μασκ, φοβούμενοι ότι θα καταργήσει πολλές από τις δικλείδες ασφαλείες για ελαχιστοποίηση της ρητορικής μίσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν τελικά ανέλαβε το Twitter, ο μεγαλύτερος διαφημιστής του, η Apple, απέσυρε τις δαπάνες της και μάλιστα κυκλοφόρησαν αβάσιμες φήμες ότι θα απαγορεύσει την πλατφόρμα από το App Store. Στη συνέχεια, ο Μασκ κατηγόρησε την τεχνολογικό κολοσσό ότι αντιτίθεται στην ελευθερία της έκφρασης.

Προς το τέλος της χρονιάς επιτεύχθηκε μια… εκεχειρία ανάμεσα στους δύο CEOs, αλλά φαίνεται ότι οι ανησυχίες της Apple δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς.

Ίσως για αυτό το λόγο, ο Μασκ πρόσφατα κατηγόρησε την εβραϊκή ΜΚΟ ADL -που απένειμε στον Κουκ το 2018 βραβείο για τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει το μίσος- ότι φέρει αναπόδραστα ευθύνη για τον ίδιο αντισημιτισμό που ισχυρίζεται ότι καταπολεμά.

Ανέφερε επίσης ότι φέρει ευθύνη για τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιών που προκλήθηκαν στο Twitter.

Μασκ και Σόρος

Η προειδοποίηση του Κουκ ήρθε τη στιγμή που ο Μασκ επιτέθηκε ξανά στον Εβραίο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Τον Μάιο, ο Μασκ τον συνέκρινε με τον υπερήρωα κόμικ Magneto, καθώς και οι δύο επέζησαν από το Ολοκαύτωμα των Ναζί “μόνο για να μεγαλώσουν και να μισούν την ανθρωπότητα”, όπως είπε. Λίγες μέρες νωρίτερα, αποκαλύφθηκε ότι ο πλούσιος κερδοσκόπος απέσυρε όλο το μερίδιό του από την Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com