Ο Έλον Μασκ παραδέχεται ότι το Twitter συνεχίζει να χάνει χρήματα

Ο Έλον Μασκ παραδέχεται ότι το Twitter συνεχίζει να χάνει χρήματα
Elon Musk Twitter account displayed on a phone screen, an illustrative stock graph and Twitter logo displayed on a laptop screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on December 26, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πλατφόρμα έχει «αρνητικές ταμειακές ροές» λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων κατά περίπου 50% και του μεγάλου χρέους.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να έχει αρνητικές ταμειακές ροές λόγω του μεγάλου χρέους της και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων κατά περίπου 50%.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης «θα πρέπει να φτάσει σε θετικές ταμειακές ροές προτού έχουμε την πολυτέλεια για οτιδήποτε άλλο», ανέφερε ο Musk σε ένα tweet.

Αρκετοί κορυφαίοι διαφημιστές διέκοψαν τις δαπάνες στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Musk πέρυσι, λόγω ανησυχιών για τις αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει ο δισεκατομμυριούχος. Νωρίτερα φέτος, ο Musk δήλωσε ότι πολλοί από τους διαφημιστές που έφυγαν επέστρεψαν και ότι επίκειται η επίτευξη θετικής ταμειακής ροής.

«Σχεδόν όλοι τους είτε επέστρεψαν είτε είπαν ότι θα επιστρέψουν», δήλωσε ο Musk σε ανάρτηση στο Twitter Spaces τον Απρίλιο.

Οι δαπάνες των διαφημιστών μειώθηκαν κατά 89% σε 7,6 εκατομμύρια δολάρια σε μια περίοδο δύο μηνών στις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας έρευνας αγοράς Sensor Tower. Οι 10 κορυφαίοι διαφημιστές είχαν δαπανήσει 71 εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2022, πριν από την εξαγορά του Musk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Musk αγόρασε την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Οκτωβρίου 2022. Έκτοτε έχει προβεί σε πλήθος αλλαγών στο προϊόν και τη δομή της εταιρείας, πολλές από τις οποίες τις αποδίδει στη μείωση των ταμειακών ροών και του χρέους της εταιρείας.

Η εταιρεία απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους στον απόηχο της συμφωνίας. Μεταξύ άλλων αλλαγών, ο Musk εισήγαγε το Twitter Blue, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους έναντι 8 δολαρίων μηνιαίως, και παρουσίασε για πρώτη φορά τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλεύονται το περιεχόμενό τους.

Ο Mark Zuckerberg της Meta Platforms Inc. κυκλοφόρησε τον δικό του ανταγωνιστή του Twitter αυτόν τον μήνα, το Threads, το οποίο έφτασε γρήγορα τα 100 εκατομμύρια χρήστες τις πρώτες μέρες μετά την κυκλοφορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: