Ο Έλον Μασκ παίρνει εβδομαδιαίες αναφορές για όσους δεν εμφανίζονται για δουλειά στην Tesla

Ο Έλον Μασκ παίρνει εβδομαδιαίες αναφορές για όσους δεν εμφανίζονται για δουλειά στην Tesla
(FILES) In this file photo taken on September 3, 2020 Tesla CEO Elon Musk talks to media as he arrives to visit the construction site of the future US electric car giant Tesla, in Gruenheide near Berlin. - Twitter whistleblower Peiter Zatko told the US Congress on September 13, 2022 that the platform ignored his security concerns, as its shareholders decide whether to approve a $44 billion takeover deal that Elon Musk is trying to exit. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Photo: AFP
Ο Έλον Μασκ όχι μόνο παρακολουθεί ποιοι εργαζόμενοι δεν πηγαίνουν στο γραφείο, αλλά λαμβάνει και εβδομαδιαίες αναφορές σχετικά με αυτό.

Ο Έλον Μασκσυνεχίζει να επιμένει στο να πηγαίνουν στο γραφείο οι εργαζόμενοι της Tesla και παρακολουθεί ποιος πηγαίνει στη δουλειά κάθε εβδομάδα.

Τα νέα για την παρακολούθηση έρχονται καθώς η Tesla αντιμετωπίζει προβλήματα με τα logistics και την «ηθική» σχετικά με την επιστροφή στο γραφείο.

Το CNBC ανέφερε την Πέμπτη ότι τρεις μήνες μετά την εντολή επιστροφής στο γραφείο από την εταιρεία, η Tesla παλεύει με προβλήματα όπως αυξημένο προσωπικό, ελλείψεις σε προμήθειες γραφείου και χαμηλό ηθικό των εργαζομένων.

Σε όλη την εταιρεία, περίπου το 10% των εργαζομένων της Tesla απουσίαζε από το γραφείο μια τυπική εργάσιμη ημέρα, έδειξαν εσωτερικά έγγραφα που είδε το CNBC.

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι συμμορφώνονται με την εντολή να εργάζονται από το γραφείο, ο Μασκ λαμβάνει λεπτομερείς εβδομαδιαίες αναφορές για απουσίες από την εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Εκπρόσωπος της Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο όταν επικοινώνησε το Fortune.

«Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή»

Στα τέλη Μαΐου, ένα email που διέρρευσε από τον Μασκ αποκάλυψε ότι ο δισεκατομμυριούχος  είχε πει στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας ότι «η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή».

«Όποιος θέλει να εργάζεται απομακρυσμένα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ *ελάχιστο*) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla», είπε ο Μασκ στους υπαλλήλους στο σημείωμα.

Όταν ρωτήθηκε για το email, ο Μασκ κατέστησε σαφές ότι είχε μηδενική ανοχή στις απαιτήσεις των εργαζομένων να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι full time, λέγοντας ότι, «θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Τον επόμενο μήνα, προέκυψε ότι το προσωπικό της Tesla επέστρεφε στο γραφείο μόνο για να διαπιστώσει ότι δεν υπήρχαν αρκετά γραφεία ή θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με το CNBC, η Tesla ήταν ανοιχτή στην εξ αποστάσεως εργασία πριν από την πανδημία και έτσι η εταιρεία δεν κατασκεύασε αρκετούς νέους χώρους εργασίας ούτε αγόρασε αρκετά είδη γραφείου για να φέρει όλο το εργατικό δυναμικό της για 40 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: fortune.com