Ο εγγονός Κουστώ «μετακομίζει» στη θάλασσα

Ο εγγονός Κουστώ «μετακομίζει» στη θάλασσα

Εγγονός εναντίον παππού. Θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του; 

Το μήλο κάτω από τη μιλιά θα πέσει. Αυτό ισχύει και για την οικογένεια Κουστώ. Ο εγγονός του πασίγνωστου ωκεανογράφου Ζαν ιβ Κουστώ, Φαμπιέν Κουστώ, θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ ρεκόρ παραμονής κάτω από τη θάλασσα.

Ο νεαρός επιστήμονας θα επιχειρήσει να παραμείνει σε ένα υποθαλάσσιο εργαστήριο, μελετώντας την επίδραση της μόλυνσης στα ψάρια και τα κοράλια. Για 31 ολόκληρες ημέρες ο εγγονός Κουστώ σχεδιάζει να παραμείνει κάτω από το νερό, σε βάθος 18 μέτρων.

Στο εγχείρημα αυτό θα είναι μαζί του άλλα δύο μέλη του πληρώματος, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ και να κάνουν πειράματα κοντά στον πλησιέστερο κοραλιογενή ύφαλο.

«Ξεκινάμε μια νέα εποχή στην εξερεύνηση των ωκεανών », είπε ο Κουστώ , ο οποίος μεγάλωσε στα πλοία του παππού του.

Για τον νεότερο Κουστώ, η αποστολή αυτή που ονομάζεται «Mission 31» είναι μια προσπάθεια να ξυπνήσει συνειδήσεις για το ίδρυμα «Aquarius Foundation» αλλά και τιμήσει την 50ή επέτειο από όταν ο παππούς του έσπασε το ρεκόρ με την περίφημη αποστολή των 30 ημερών, την οποία κινηματογραφούσε, στο ντοκιμαντέρ του «World Without Sun» (Κόσμος Χωρίς Ήλιο) που κέρδισε και το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ το 1964.

Το «Aquarius Foundation» είναι κλιματιζόμενο, με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ , ντους , μπάνιο , έξι κουκέτες και μεγάλα παράθυρα.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου

Τα τριάντα εγκαταλελειμμένα «θαύματα» του κόσμου