Ο Ερντογάν διατηρεί την αλαζονική του στάση

Ο Ερντογάν διατηρεί την αλαζονική του στάση

Παραμένει σκληρός με τους διαδηλωτές και τους καλεί να διαμαρτυρηθούν στις κάλπες. 

Με αφορμή τη κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ένα νέο κύμα έντασης ξέσπασε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές οι οποίοι με το σύνθημα «Ο Μπέρκιν είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού» είπαν χθες το τελευταίο αντίο στο νεαρό παιδί που έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από 9 μήνες στο νοσοκομείο, όταν χτυπήθηκε πέρυσι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί καθώς πήγαινε να αγοράσει ψωμί.

Μετά την κηδεία αρκετοί επέστρεψαν στη πλατεία Ταξίμ και ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, πράξη την οποία οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καταστείλουν με τη χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού και τη χρήση κλομπ. Η οργή των διαδηλωτών συσπειρώνεται γύρω από το πρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως είχε δώσει την εντολή για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων το περσινό καλοκαίρι – κάτι που είχε ως αποτέλεσμα των άδικο θάνατο οκτώ ατόμων.

Διαβάστε ακόμα: Ομπάμα: «Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας»

Η υπόθεση σήμερα, έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου να ζητά την παραίτηση του τωρινού υπουργού Εσωτερικών της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δεν έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Ελβάν, όπως άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ενώ η μοναδική αναφορά του που έγινε για το ατυχές συμβάν ήταν ως παράγοντας που επηρέασε παροδικά αρνητικά το Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης και την τιμή του συναλλάγματος.

Ο δημοσιογράφος του φιλοκυβερνητικού καναλιού «24» ρώτησε τον Ερντογάν εάν ανησυχεί για την οικονομία, διότι ειδικά μετά την 17η Δεκεμβρίου και με τα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν, υπήρξε κινητικότητα στην τιμή συναλλάγματος και το Χρηματιστήριο, αλλά ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια για άλλες ερωτήσεις, λέγοντας κοφτά πως «Η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει αυτά. Είναι παροδικά πράγματα που έρχονται και παρέρχονται σαν τον άνεμο. Είχαν κάνει τα ίδια πράγματα και τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Αλλά στη συνέχεια η οικονομία μπήκε στο δρόμο της. Σήμερα το πρωί υπήρξε μια κινητικότητα, αλλά το απόγευμα το Χρηματιστήριο επανήλθε στα κανονικά επίπεδα, όπως και το επιτόκιο. Δεν υπάρχει ζήτημα, διότι είναι σταθερή η βάση της τουρκικής οικονομίας. Υπάρχει σταθερότητα που οφείλεται στη σταθερή κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμα: Νέα συνομιλία «καίει» τον Ερντογάν

Τέλος, ανέφερε πως η όποια προσπάθεια να ξεσπάσουν επεισόδια στους δρόμους 18 ημέρες πριν τις εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση και κάλεσε τους διαδηλωτές που ξεχύθηκαν σε όλη τη Τουρκία να εκφράσουν τις διαφωνίες τους στη κάλπη της 30ης Μαρτίου – ημέρα των εκλογών.