Ο Ερντογάν παρομοίασε το Ισραήλ με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο Ερντογάν παρομοίασε το Ισραήλ με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κράτος – τρομοκράτη» το Ισραήλ.

«Το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα για άλλη μια φορά, σκοτώνοντας αθώα παιδιά που έπαιζαν σε μια παραλία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σημερινή ομιλία του σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας Ορντού.

«Οι ισραηλινοί πάντοτε καταριούνται τον Χίτλερ, αλλά [το Ισραήλ] τώρα ξεπέρασε και αυτόν στη βαρβαρότητα. Μερικοί Αμερικανοί ρωτούν γιατί ο πρωθυπουργός [Ερντογάν] κάνει τέτοιες συγκρίσεις με τον Χίτλερ. Τι σας νοιάζει εσάς; Είστε η Αμερική, τι σχέση έχετε εσείς με το Χίτλερ;» διερωτήθηκε.

Το πλήθος των ψηφοφόρων του διέκοπτε συχνά την ομιλία του Ερντογάν φωνάζοντας «κάτω το Ισραήλ».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μερικές ώρες πριν από την ομιλία του Ερντογάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

«Ποια αυτοάμυνα; Ένας Ισραηλινός νεκρός για πάνω από 300 Παλαιστινίους … Τι είδους αυτοάμυνα είναι αυτό; το Ισραήλ έχει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών βομβών, αλλά λένε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να είναι οπλισμένοι. Με τι θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζεται για 13η μέρα ο κύκλος αίματος στη Γάζα

Γάζα: Το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι γυναίκες και παιδιά