«O ερωτικός Καβάφης» στη Στέγη

«O ερωτικός Καβάφης» στη Στέγη

Μια ιδιαίτερη συνάντηση γύρω από την ερωτική διάσταση της καβαφικής ποίησης στη Μικρή Στέγη στις 28 Ιανουαρίου.

Διανύουμε το «Έτος Καβάφη» και οι εκδηλώσεις σχετικά με τη ζωή και το έργο του αγαπημένου ποιητή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Το επόμενο σχετικό ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εκεί πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες θα συναντηθούν στη Μικρή Σκηνή για να συζητήσουν για την ερωτική διάσταση της καβαφικής ποίησης.

Ο ερωτισμός δεν αποτελεί απλώς ένα από τα θέματα της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη, αλλά κινητήρια δύναμη της δημιουργικής διαδικασίας του ποιητή, ενώ ως αντικείμενο δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί γόνιμα τους μελετητές και αναγνώστες του έργου του. Οι πανεπιστημιακοί, οι εικαστικοί και οι λογοτέχνες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση θα ιχνηλατήσουν το πώς ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε την επιθυμία και τον ερωτισμό χάραξαν καινούργιους δρόμους αντίληψης και κατανόησης του ατόμου.

Δείτε ακόμη: «Τέχνη και επιστήμη» – Το CERN στη Στέγη

Συμμετέχουν οι:
Άγγελος Παπαδημητρίου: Εικαστικός, ηθοποιός, τραγουδιστής
Χριστίνα Ντουνιά: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας,
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θανάσης Τριαρίδης: Συγγραφέας
Θεόδωρος Γρηγοριάδης: Συγγραφέας

Μικρή Σκηνή – Ώρα έναρξης: 19:00
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Δείτε ακόμη: Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη