Ο ESM δεν διακρίνει κρίση στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης

Ο ESM δεν διακρίνει κρίση στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης
Photo: pixabay.com
Ο κλάδος δέχεται πιέσεις εν μέσω αυξημένου κόστους δανεισμού και κατακόρυφης πτώσης των αποτιμήσεων.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δεν διακρίνει μια κρίση στην αγορά των εμπορικών ακινήτων της Ευρώπης, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του ESM, Πιερ Γκραμέγκνα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο ίδιος είπε πως ο ESM παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κλάδο και πρόσθεσε πως «μέχρι στιγμής, το θέμα αυτό, το οποίο ήταν στο ραντάρ από τότε που αυξήθηκαν τα επιτόκια σε όλες τις χώρες, δεν έχει υλοποιηθεί θεαματικά. Το παρακολουθούμε στον ESM επειδή είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Το BBG σημειώνει πως ο τομέας των εμπορικών ακινήτων δέχεται πιέσεις εν μέσω αυξημένου κόστους δανεισμού και κατακόρυφης πτώσης των αποτιμήσεων, συμπιέζοντας τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη Γερμανία, ο Γκραμέγκνα προειδοποίησε να μην δώσει έμφαση σε κάποια συγκεκριμένη χώρα.

«Δεν θα εστίαζα στους Γερμανούς δανειστές. Το θέμα είναι παντού και πρέπει να έχουμε μια παγκόσμια άποψη για το θέμα αυτό. Αυτό κάνουμε ως μηχανισμός ασφαλείας της ευρωζώνης, εξετάζουμε όλες τις χώρες – είμαστε μια ενωμένη Ευρώπη, οπότε πρέπει να έχουμε και όλες τις διασυνδέσεις» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com