Ο εταιρικός… Αϊ Βασίλης

Ο εταιρικός… Αϊ Βασίλης

Προτάσεις για κλασσικά και πρωτότυπα επιχειρηματικά δώρα της τελευταίας στιγμής.

Αποτελούν τέτοια εποχή επιχειρηματική παράδοση και μεγάλη σπαζοκεφαλιά συνάμα. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε πελάτες είναι εξάλλου διπλά συμβολικά: δείχνουν τον βαθμό ενδιαφέροντος για καλές σχέσεις συνεργασίας και ταυτόχρονα αποτελούν μία έμμεση δήλωση για την οικονομική θέση της εταιρείας.

Οι καιροί είναι βέβαια δύσκολη και τα περιθώρια στενά για τέτοιου είδους σπατάλες. Υπάρχουν όμως προτάσεις που μπορούν να σας βγάλουν απροπρόσωπους, χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Μπορεί να είναι κλασσικά με μία δόση φαντασίας, παντελώς πρωτότυπα ή ακόμη και προσωποποιημένα. Ιδού μία σταχειολόγηση ιδεών για δώρα της τελευταίας στιγμής, με αποστολέα εταιρείες και παραλήπτες τους πελάτες…

Τα κλασσικά…

Με γεύσεις
Μικρά ή υπερμεγέθη, τα κλασσικά εορταστικά καλάθια μπορεί να είναι γεμάτα με τοπικά προϊόντα, gourmet επιλογές ή -εάν έχετε τέτοια γνώση- αγαπημένα προϊόντα και γεύσεις του παραλήπτη. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πάνε χαμένα. Το ίδιο ισχύει και για παντός είδους καλής ποιότητας γλυκίσματα. Ελάχιστοι είναι άλλωστε αυτοί που δεν εκτιμούν μία κασετίνα με λαχταριστά σοκολατάκια, μία γευστική τούρτα ή -για τους… πιο λιτοδίαιτους- φρούτα με επικάλυψη διαφόρων ειδών σοκολάτας

Με άρωμα
Μία ωραία σύνθεση με λουλούδια της εποχής ή ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι αποτελεί μία κλασσική, στιλάτη και ασφαλής επιλογή επαγγελματικού δώρου, που πάντα θα βρει τρόπο και τόπο για την αξιοποίησή του.

Για το γραφείο
Μία ωραία υδρόγειος, ένας περίτεχνος χαρτοκόπτης, ένα εντυπωσιακό στυλό, ένα press-papier, ένα επιτραπέζιο ρολόι ή κάτι πιο σύγχρονο όπως ένα USB στικάκι αποτελούν κατά τους ειδικούς μία καλή επιλογή για δώρα από επαγγελματίες σε επαγγελματίες. Κατά προτίμηση, δε, να μην «βγάζει μάτι» πάνω σε αυτά το logo της δικής σας εταιρείας…

… και πιο πρωτότυπες προτάσεις

Με «υπογραφή»
Εάν ο πελάτης σας είναι φανατικός/ή οπαδός κάποιου αθλήματος, μπορείτε να τον/την εκπλήξετε ευχάριστα με ένα αναμνηστικό της αγαπημένης του/της ομάδας, του αθλητή που θαυμάζει περισσότερο ή ακόμη καλύτερα με εισιτήρια διαρκείας! Όμως προσοχή στις λάθος επιλογές, που εν προκειμένω μπορεί να οδηγήσουν σε… χοντρές παρεξηγήσεις!

Με διάρκεια
Ένα ακόμη προτότυπο, εντυπωσιακό και σίγουρα ευπρόσδεκτο δώρο για τους πιο… εκλεπτισμένων γούστων πελάτες σας είναι τα πακέτα εισιτηρίων σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τη νέα χρονιά. Εάν σας πέφτει κομμάτια βαρύ να είναι ετήσιας διάρκειας, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τις πιο φθηνές λύσεις.