Ο Γιάννης Βαρουφάκης συγκρίνει την Ελλάδα με τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο

Ο Γιάννης Βαρουφάκης συγκρίνει την Ελλάδα με τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης πολλών Ελλήνων.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε στο γερμανικό Der Spiegel και έκανε παραλληλισμό του τρόπου που αντιμετώπιζε η τρόικα τη χώρα με τις μεθόδους τεχνητού πνιγμού που χρησιμοποιούσε η CIA στις απάνθρωπες ανακρίσεις της

“Λίγο πριν την καρδιακή προσβολή, μας επιτρεπόταν μερικές ανάσες αέρα. Και στη συνέχεια μας έβαζαν πάλι κάτω από το νερό και ο κύκλος συνέχιζε” ήταν η γλαφυρή περιγραφή του υπουργού Οικονομικών για τον τρόπο που αντιμετώπιζε η τρόικα την Ελλάδα. Μιλώντας στο γερμανικό Der Spiegel, ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις πρακτικές της τρόικας που δεν άφηναν περιθώρια στη χώρα να κινηθεί και να αναπνεύσει και τις οποίες παρομοίασε με τις μεθόδους τεχνητού πνιγμού που χρησιμοποιούσε η CIA στις ανακρίσεις.

Όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος επεσήμανε πως υπήρχαν και καλοί άνθρωποι που εργάζονταν για την τρόικα, ο Έλληνας υπουργός απάντησε: “Υπήρχαν καλοί άνθρωποι και στη CIA, που εκτελούσαν τα βασανιστήρια του τεχνητού πνιγμού (waterboarding), παρά τη θέλησή τους και ως εκ τούτου βρίσκονταν μπροστά σε ένα απαίσιο ηθικό δίλημμα”.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε επίσης και για το θέμα του χρέους, υπερασπιζόμενος τη θέση του για ένα τελικό κούρεμα, που θα κάνει τη διαχείρισή του βιώσιμη. “Αντιλαμβάνομαι πως η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη ‘κούρεμα’. Στην πραγματικότητα όμως μια τέτοια προοπτική θα ήταν καλύτερη, αλλά και πιο συμφέρουσα οικονομικά για τους πιστωτές από μια επιμήκυνση χρέους”.

Πηγή: news247.gr