Ο Γουόρεν Μπάφετ άρχισε το «ξεπούλημα» των μετοχών του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού της στην Goldman Sachs πούλησε η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η Berkshire πούλησε περισσότερες από 10 εκατ. μετοχές της Goldman Sacks το α’ τρίμηνο. Πρόκειται για μετοχές αξίας 2,3 δισ. δολαρίων στα τέλη του περασμένου έτους, που εκπροσωπούσαν ποσοστό 2,9% στην επενδυτική τράπεζα.

Στο τέλος του τριμήνου η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ διέθετε 1,9 εκατ. μετοχές της Goldman, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 0,6%.

Η Berkshire διέσωσε ουσιαστικά την Goldman Sacks το 2008, όταν επένδυσε 5 δισ. δολάρια σε αυτήν, αρχικά μέσω προνομιούχων μετοχών. Επίσης, η Berkshire μείωσε το ποσοστό της στην JPMorgan Chase από 1,94% στο 1,88%.

Στη γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές φαίνεται επίσης πως η Berkshire είχε αυξήσει το ποσοστό της στις δυο μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες το α’ τρίμηνο. Η κίνηση έγινε λίγες μόλις εβδομάδες προτού ο Μπάφετ δηλώσει πως οι αγορές αυτές ήταν λάθος και αποφασίσει να ξεφορτωθεί ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο αεροπορικών μετοχών τον Απρίλιο.