Ο ιδρυτής της Oracle «κρεμάει τα παπούτσια του»

Ο ιδρυτής της Oracle «κρεμάει τα παπούτσια του»

Ο ηγέτης της εταιρείας λογισμικού, Λάρι Έλισον, ανακοίνωσε την παραίτηση του από διευθύνων σύμβουλος, μετά από 35 και πλέον χρόνια. 

Ο Λάρι Έλισον δεν είναι κάποιος τυχαίος manager και επιχειρηματίας. Στη πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για χρόνια και βασικό μέλος των περισσότερων επιχειρηματικών λιστών του κόσμου, αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του».

Ο ηγέτης και ιδρυτής της Oracle ανακοίνωσε ότι παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών.

Ο Έλισον θα γίνει πρόεδρος της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον Τζεφ Χάνλεϊ, και θα διατηρήσει την εποπτεία της τεχνολογίας. Ο Μαρκ Χαρντ και η Σάφρα Κατζ, μέχρι σήμερα συν-πρόεδροι της Oracle, αναλαμβάνουν και οι δύο το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, με συμπληρωματικές αρμοδιότητες: Ο Χαρντ θα είναι αρμόδιος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη στρατηγική, ενώ η Κατζ τίθεται επικεφαλής των οικονομικών και θα επιβλέπει τα νομικά και τις διαδικασίες παραγωγής.

Ο Λάρι Έλισον έκλεισε τα 70 του χρόνια τον περασμένο μήνα. Ήταν συνιδρυτής της Oracle το 1977 και επικεφαλής της εταιρείας από τότε. Στα 35 και πλέον χρόνια υπό την ηγεσία του η εταιρεία αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού βάσης δεδομένων και μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα του λογισμικού για επιχειρήσεις.

Η Oracle έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παράγει ετήσια έσοδα 38 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος ο Έλισον έγινε ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται στα 51 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, o Λάρι Έλισον αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, τα οποία συνέδεσαν τις διαδρομές τους με την εποχή των προσωπικών υπολογιστών και της ανάπτυξης του λογισμικού.

Σταδιακά πολλά από τα πρόσωπα αυτά αποσύρονται από το προσκήνιο, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς θα γίνεις ο επόμενος Bill Gates