Ο καφές που μπορείς να ψεκάσεις στο δέρμα σου

Ο καφές που μπορείς να ψεκάσεις στο δέρμα σου

Το Sprayable Energy θέλει να αντικαταστήσει τον εσπρέσο.

Όχι, δεν πρόκειται να συναντάμε τους φίλους μας στην καφετέρια για ένα… ψέκασμα. Το πρόβλημα που θέλει να λύσει το ολοκαίνουριο Sprayable Energy είναι η ανάγκη για ένα ενεργειακό boost όταν υπάρχει έλλειψη χρόνου.

Ο 21χρονος Μπεν Γιου και ο 33χρονος Ντίβεν Σόνι υποστηρίζουν ότι βρήκαν την τέλεια λύση. Ένα μικρό dispenser το οποίο ψεκάζει καφεΐνη -διαλυμένη σε νερό κι ένα αμινοξύ, σε μορφή άοσμου και άχρωμου υγρού- απευθείας στο δέρμα μας. Από εκεί απορροφάται και βρίσκει ταχύτατα τον δρόμο προς το κυκλοφορικό μας, προσφέροντας όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της καφεΐνης χωρίς κάποιες από τις ενοχλητικές ιδιότητες του καφέ. Και, κυρίως, μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Οι δύο επιχειρηματίες έχουν αναρτήσει αυτές τις μέρες την ιδέα τους στην πλατφόρμα crowdfunding indiegogo ζητώντας χρηματοδότηση για τα επόμενα βήματα. Ξεπέρασαν αμέσως και κατά πολύ τον αρχικό στόχο τον 15.000 δολαρίων που είχαν θέσει και ετοιμάζονται τόσο για παραλλαγές του προΐόντος -που κοστίζει σήμερα 15 δολάρια για περίπου 40 δόσεις- όσο και για εφαρμογές smartphone που θα μετρούν τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και θα ειδοποιούν για το επόμενο ψέκασμα.

Μόνη επιφύλαξη, το αν θα εγκρίνει η FDA (η πανίσχυρη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) η οποία έχει ήδη απαγορεύσει στο παρελθόν συσκευές εισπνοής καφεΐνης.

Διαβάστε ακόμη: Όταν η εξουσία περνά απ’ το στομάχι!