Ο καλός, ο κακός και η περσόνα: Οι 3 εκδοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τον ιδρυτή του Spotify

Ο καλός, ο κακός και η περσόνα: Οι 3 εκδοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τον ιδρυτή του Spotify
epa10859320 CEO of Meta Platforms (formerly Facebook, Inc.) Mark Zuckerberg (C) leaves after attending the Senate bipartisan Artificial Intelligence (AI) Insight Forum in the Russell Senate Building on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 13 September 2023. More than 20 tech titans attended the hearing, which Majority Leader Schumer organized to help lawmakers guide legislation on the emerging technology. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ντάνιελ Εκ μίλησε για τον φίλο του και τις αλλαγές της προσωπικότητά του.

Ο ιδρυτής του Spotify, Ντάνιελ Εκ μίλησε για τις διαφορετικές… εκδοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που έχει δει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Εκ – ο οποίος γνωρίζει το αφεντικό της Meta εδώ και πολύ καιρό – τόνισε στο Forbes ότι η προσωπικότητα του Ζούκερμπεργκ έχει διαφοροποιηθεί από τότε που ο τελευταίος ίδρυσε το Facebook, ενώ κατέστησε σαφές ότι μιλούσε με βάση την εκτίμησή του για την αντίληψη που έχει το κοινό για τον Ζούκερμπεργκ και δεν εξέφρασε τη δική του γνώμη.

Ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος είπε ότι ο κόσμος γνώρισε αρχικά τον “The Social Network Mark“, μια περσόνα που βασίστηκε στην απεικόνισή του από τον Τζέσι Άιζενμπεργκ στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “The Social Network“, όπου ο Άιζενμπεργκ υποδύθηκε τον Ζούκερμπεργκ ως μια υπεροπτική ιδιοφυΐα.

Στη συνέχεια, ο Εκ πρόσθεσε ότι ο κόσμος γνώρισε τον “Cambridge Analytica” ή αλλιώς τον “κακό Μαρκ“. Πιθανότατα ο ιδρυτής του Spotify αναφερόταν στο σκάνδαλο Cambridge Analytica του 2018, όπου το Facebook κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε την αθέμιτη πρόσβαση στα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών από την εταιρεία ανάλυσης πολιτικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζούκερμπεργκ ανέλαβε αργότερα την ευθύνη για το φιάσκο.

“Εγώ ξεκίνησα το Facebook και στο τέλος της ημέρας είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πλατφόρμα μας. Κάνω ό,τι χρειάζεται για να προστατέψω την κοινότητά μας”, έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα τον Μάρτιο του 2018.

Ωστόσο, ο Εκ δήλωσε ότι ο Ζούκερμπεργκ του σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από τις δύο προηγούμενες εκδοχές του.

Είναι πολύ πιο αυθεντικός. Έχει μάθει πολλά τα τελευταία χρόνια και έχει μια νέα φλόγα μέσα του”, τόνισε ο Ντάνιελ Εκ και πρόσθεσε: “Έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ενεργεί υπεύθυνα, επειδή έχει αυτή την τεράστια πλατφόρμα”.

Παράλληλα όμως, επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη υπολείμματα των παλαιότερων εκδοχών του: “Υπάρχει ακόμα κάτι από τον παλιό Μαρκ, όπου ποντάρει σε πράγματα, παρόλο που όλοι του λένε αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει”, υποστήριξε ο Εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: