Millennials και Gen Z δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα ψώνια τους μέσω social media

Millennials και Gen Z δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα ψώνια τους μέσω social media
Photo: pixabay.com
Πλέον οι «τύψεις του αγοραστή» είναι κάτι που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα άτομα που γεννήθηκαν περίπου μεταξύ 1981 και 1995 (millennials) και τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2012 (Gen Z) θεωρούνται ως τα πιο «ευάλωτα» στις online αγορές, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Bankrate.

Η πλειονότητα των millennials (61%) και των Gen Z (60%) παραδέχονται ότι έκαναν παρορμητικές αγορές λόγω των social media τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι.

Οι μεγαλύτερες γενιές δεν είναι επίσης απρόσβλητες από την παραπάνω τάση.

Από όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1979 (Gen X), 42% παραδέχτηκαν ότι έκαναν παρορμητικές αγορές μέσω διαδικτύου φέτος.

Το αντίστοιχο ποσοστό όσων γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1946 και το 1964 (baby boomers) ανέρχεται στο 34%.

«Οι νεαροί ενήλικες είναι ιδιαίτερα πιθανό να επηρεαστούν από τις εμπειρίες τους» δήλωσε ο αναλυτής της Bankrate, Τεντ Ρόσμαν, στο Fortune.com.

«Αν και δεν ρωτήσαμε συγκεκριμένα για τα είδη των παρορμητικών αγορών που έκαναν οι ερωτηθέντες, υποψιάζομαι ότι η απόκτηση εμπειριών, όπως τα ταξίδια, το φαγητό, τα εισιτήρια συναυλιών και οι αθλητικές εκδηλώσεις ήταν βασικοί παράγοντες», συμπλήρωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι υποψιάζεται ότι τα ρούχα και οι σχετικές δαπάνες για εκδηλώσεις όπως γάμοι και πάρτι έπαιξαν επίσης ρόλο.

Οι «τύψεις αγοραστή»

Παρόλο που κανείς δεν φαίνεται να είναι μόνος του στις παρορμητικές αγορές του, πολλοί ερωτηθέντες μετανιώνουν για τις αποφάσεις που έκαναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου για τις αγορές τους.

Η έρευνα υποστηρίζει πως όσοι κάνουν τις λιγότερες παρορμητικές αγορές -και που ξοδεύουν τα λιγότερα- είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν «τύψεις αγοραστή».

Οι boomers, οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 418 δολάρια το χρόνο σε παρορμητικές αγορές μέσω των social media, εμφανίζουν «τύψεις αγοραστή» σε ποσοστό 62%.

Οι millennials ξοδεύουν τα περισσότερα, 1.016 δολάρια, αλλά έχουν τις λιγότερες τύψεις (55%). Η Gen Z ξοδεύει το επόμενο υψηλότερο ποσό -844 δολάρια, αλλά μετανιώνει περισσότερο από τους millennials (58%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com