Ο Κάνιε Γουέστ ενθαρρύνει με μπλουζάκια τους Αφροαμερικανούς να εγκαταλείψουν τους Δημοκρατικούς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την άλλη, πριν λίγες μέρες έκανε δωρεά στην προεκλογική καμπάνια της Αμάρα Ενίγια (Δημοκρατικοί) για τη δημαρχία του Σικάγου.

Καινούργια σειρά t-shirt σχεδίασε και παρουσίασε ο Κάνιε Γουέστ για να στηρίξει καμπάνια που ενθαρρύνει τους Αφροαμερικανούς να εγκαταλείψουν το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ.

Τα μακό παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Young Black Leadership Summit που διοργάνωσε στην Ουάσινγκτον η Κάντας Όουενς, σχολιάστρια και διευθύντρια επικοινωνίας στη συντηρητική ομάδα υποστήριξης «Turning Point USA». Σε τρία χρώματα, μακρυμάνικα και κοντομάνικα, φέρουν πάνω τους στάμπα «Blexit» ή «We Free» (και οι ηλεκτρονικές σελίδες με λεπτομέρειες για τα προϊόντα διατυμπανίζουν «Designed By Kanye West»).

Blexit1

Το «Blexit» ή «Black Exit» – με πηγή έμπνευσης το Brexit- «είναι μια αναγέννηση και είμαι ευλογημένη να πω ότι αυτό το λογότυπο, αυτά τα χρώματα δημιουργήθηκαν από τον αγαπημένο φίλο μου και σούπερ ήρωα Κάνιε Γουέστ» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος η Όουενς. «Ο Γουέστ έκανε ένα από τα πιο θαρραλέα βήματα στην Αμερική: Να ανοίξει μια συζήτηση που έπρεπε να κάνουμε» πρόσθεσε. Και ορκίστηκε να φέρει το κίνημα «Blexit» και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου και του Σικάγου, της γενέτειρας του διάσημου ράπερ-σχεδιαστή.

Παρά τη στήριξη που παρέχει στο «Blexit», ο Κάνιε προσφάτως αποκάλυψε ότι έκανε δωρεά 73.540 δολάρια στην προεκλογική καμπάνια της Αμάρα Ενίγια (Δημοκρατικοί) για τη δημαρχία του Σικάγου. Και, στην προεκλογική συγκέντρωση για αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας, έκανε σύντομη εμφάνιση μαζί με τον Chance the Rapper.