Ο Λάρι Έλισον ξέρει πως να χαλάσει την τεράστια περιουσία του

Ο Λάρι Έλισον ξέρει πως να χαλάσει την τεράστια περιουσία του

Ο ιδρυτής της Oracle, που αποφάσισε να παραδώσει «τα κλειδιά» της εταιρείας, έχει πολλές επιλογές.

Ο Λάρι Έλισον, ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO και ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, τώρα θα έχει όσο χρόνο επιθυμεί να απολαύσει την πλούσια ζωή. Δεν αποσύρθηκε ακριβώς από την Oracle, αλλά ο 70χρονος πλέον Έλισον που ίδρυσε την εταιρεία, θα έχει τη θέση του προέδρου με σαφώς μειωμένες αρμοδιότητες.

Η περιουσία του φτάνει τα 51 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Έχει δίπλωμα πιλότου και στην κατοχή του αρκετά αεροπλάνα. Επίσης είναι κάτοχος μιας εντυπωσιακής συλλογής από αυτοκίνητα. Ακόμα και όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει εντελώς τις επιχειρήσεις, ξέρει που να «ξεκουραστεί».

Το 2012 αγόρασε το 98% του έκτου μεγαλύτερου νησιού της Χαβάης, που φέρει το όνομα Λανάι. Το νησί έχει ακρογραμμή 47 μιλίων, δύο τεραστίων διαστάσεων γήπεδα του γκολφ και μερικά ξενοδοχεία

Επίσης ο Έλισον είναι γνωστός για την αγάπη του στα έργα τέχνης και κυρίως στα ιαπωνικά έργα τέχνης που σχετίζονται με τη φιλοσοφία των σαμουράι. Έχει στη κατοχή του, εκτός από μια τεράστια βίλα που είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του και πολλά ακόμα σπίτια στη Καλιφόρνια αλλά και ένα μικρό χωριό στο Κιότο.

Αλλά το μεγαλύτερο πάθος του Έλισον είναι τα γιοτ. Το 2010 πούλησε το Rising Sun, ένα γιοτ – «μαμούθ» που είναι το δέκατο μεγαλύτερο στο κόσμο σύμφωνα με το Boat International. Το αντικατέστησε όμως γρήγορα με το «Musashi», το οποίο βρίσκεται 40 θέσεις πιο κάτω στη παγκόσμια κατάταξη… Το νέο του στολίδι, που πήρε το όνομα του από μαχητή σαμουράι, έχει πάνω μέχρι και γήπεδο μπάσκετ αλλά και μια βάρκα για να μαζεύει τις μπάλες που πέφτουν στον ωκεανό.

O Ελισον έχει βάλει σκοπό να το κερδίσει στο επόμενο America’s Cup το 2017. Για τον σκοπό αυτό έχει συμπεριλάβει στην ομάδα της Orackle τον Ben Ainslie, τον πλέον επιτυχημένο ιστιοπλόο στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 Ο Έλισον έχει παντρευτεί 4 φορές και πλέον ως εργένης βγαίνει με την Ουκρανή ηθοποιό Nικίτα Καν.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Το 2012, ο Ελισον προστέθηκε στους δισεκατομμυριούχους που δίνουν μεγάλα ποσά από τις περιουσίες τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ και το ζεύγος Γκέιτς. Σε επιστολή του έκανε γνωστό ότι θα δώσει τουλάχιστον το 95% της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες

«Σίγουρα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι απολαμβάνει τη ζωή» σχολιάζει το CNN Money. Όμως  δεν έφτασε ως εδώ τυχαία.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Είναι γνωστός ως τεχνολογική ευφυΐα που συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η πρώτη database το 1977 που συνδέει ένα γκρουπ από πληροφορίες (π.χ λίστα ονομάτων) με ένα άλλο (Social Security numbers).

Ο Έλισον και οι συνεργάτες του άρχισαν να πουλούν το λογισμικό που ονόμασαν Oracle Database. Έπειτα από πέντε χρόνια ονόμασαν την εταιρεία Oracle από το όνομα του λογισμικού.

Από τότε η Oracle έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κόσμο, που έχει πλέον κεφαλαιοποίηση άνω των 185 δισ. και ετήσια έσοδα 38 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο ιδρυτής της Oracle «κρεμάει τα παπούτσια του»

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs