Ο λόγος που η JPMorgan φτιάχνει νέες εγκαταστάσεις στη Silicon Valley

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και να ολοκληρωθεί το 2020.

Η JPMorgan Chase & Co. σχεδιάζει να ανοίξει εγκαταστάσεις αφιερωμένες στο fintech στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ως μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να προσελκύσει περισσότερα ταλαντούχα άτομα της Silicon Valley.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και να ολοκληρωθεί το 2020, ενώ στα γραφεία θα απασχολούνται πάνω από 1.000 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η JPMorgan την Παρασκευή. Τα νέα γραφεία fintech θα διευκολύνουν τους υπαλλήλους να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να συνεργαστούν σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ανέφερε η εταιρεία.

«Η προσθήκη μιας υψηλού επιπέδου τοποθεσίας είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της παρουσίας μας στην Bay Area (του Σαν Φρανσίσκο)», ανέφερε σε δήλωσή του ο Bill Wallace, επικεφαλής του ψηφιακού, καταναλωτικού και κοινοτικού τραπεζικού συστήματος στην JPMorgan. «Η fintech είναι μια σημαντική αγορά για εμάς, και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε την παρουσία μας και προσελκύσουμε περισσότερους ταλαντούχους επαγγελματίες της περιοχής».

Η JPMorgan έχει αρχίσει να επεκτείνεται όλο και περισσότερο στον τομέα του fintech. Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η εταιρεία αγόρασε την startup, WePay, η οποία ιδρύθηκε το 2008, για να βοηθήσει τους 4 εκατ. μικροεπιχειρηματίες πελάτες της να δεχτούν πληρωμές πιο γρήγορα, ενώ επιπλέον έχει σχηματίσει συνεργασίες με τις fintech εταιρείες Bill.com και On Deck Capital Inc.. Πάνω από 275 υπάλληλοι της WePay μαζί με τον CEO και συνιδρυτή της, Bill Clerico, θα μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις στο Πάλο Άλτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η JPMorgan, που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη, διαθέτει ήδη ένα γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο. Τα σχέδια για το γραφείο της εταιρείας στο Πάλο Άλτο ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

Σχετικά άρθρα