Ο «μαχητής του δρόμου» που έφτασε μέχρι την Μαγαδασκάρη

Ο «μαχητής του δρόμου» που έφτασε μέχρι την Μαγαδασκάρη

O Λεωνίδας Μονέδας, brand manager στη MatFashion, ταξιδεύει επιχειρώντας να ανοίξει νέες αγορές για την ελληνική εταιρεία ένδυσης.

Τον προσεχή Δεκέμβριο ο Λεωνίδας Μονέδας παντρεύεται την εκλεκτή του, αλλά δηλώνει εκ των προτέρων ότι το «ταξίδι του μέλιτος θα γίνει στην Ελλάδα. Και μάλιστα οδικώς». Ο 27χρονος επαγγελματίας −από το 2011 εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση− ρίχτηκε στη μάχη για τη μεγέθυνση της εξωστρέφειάς της.

Δύο φορές ετησίως, για ένα δίμηνο τη φορά, λείπει από την έδρα του, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις ή για επαφές με πελάτες, χωρίς να λείπουν και ενδιάμεσα ταξίδια. Σήμερα, η MatFashion, που ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα στην καρδιά της κρίσης, το 2009, εξάγει το 50% του κύκλου εργασιών. Οι συλλογές της βρίσκονται σε 35 χώρες (μέχρι και στη Μαδαγασκάρη!), ενώ το διεθνές της πελατολόγιο αυξάνει διαρκώς. Ο Λεωνίδας Μονέδας, εκτός από την επαγγελματική ικανοποίηση που εισπράττει από τα ταξίδια, δείχνει να απολαμβάνει τις συνεχείς εναλλαγές ανθρώπων, πολιτισμών και κλίματος.

Δείτε ποιοι είναι οι 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 που ξεχωρίζουν

Οδηγός επιβίωσης: Τα απαραίτητα
«Οι βιταμίνες είναι το πρώτο πράγμα που μπαίνει στις αποσκευές μου. Τόσο τα ταξίδια, όσο και οι ρυθμοί της δουλειάς, όταν ταξιδεύεις, απαιτούν έξτρα ενέργεια. Το smartphone μου επίσης θεωρείται αυτονόητη προσθήκη, για να επικοινωνώ αλλά και για να ακούω μουσική τις ώρες της αναμονής. Πάνω από όλα όμως βασικό θεωρώ να έχεις μαζί σου καλούς συνεργάτες».

Γνωρίζοντας ανθρώπους
«Οι εμπορικές σχέσεις δεν εξαντλούνται σε μια συναλλαγή, απαιτούν διαπροσωπική επαφή, την οποία πραγματικά απολαμβάνω. Μ’ αρέσει να έρχομαι σε επαφή με κουλτούρες ανοίκειες, με ανθρώπους διαφορετικούς. Μέσω της δουλειάς εξάλλου, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού, γνώρισα και τη μέλλουσα σύζυγό μου, με την οποία μοιραζόμαστε κοινά πράγματα, αφού εργαζόταν στον κλάδο».

Αντιμετωπίζοντας την δυσπιστία
«Το να προσπαθείς να ανοίξεις το δρόμο στις ξένες αγορές δεν ήταν ποτέ εύκολο για μια μικρή ελληνική εταιρεία. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Καταφέραμε ωστόσο να υπερβούμε αυτό το μειονέκτημα».

Οι ενδιαφέρουσες αγορές
«Το Βερολίνο και η Μόσχα αποτελούν τα νευραλγικά σημεία για την προώθηση της δουλειάς μας. Η ανταπόκριση είναι υψηλή και στην κεντρική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Ακόμη δεν έχει γίνει το υπερατλαντικό άνοιγμα, αλλά όσο προχωράμε θα φτάσουμε κάποια στιγμή και σ’ αυτό».

Αγαπημένοι προορισμοί
«Τα ελληνικά νησιά είναι η Νο1 επιλογή μου για αναψυχή. Με τόσα ταξίδια στο εξωτερικό και μέσα στο καλοκαίρι, τα νοσταλγώ! Αλλά πάντοτε απολαμβάνω το Παρίσι και το Λονδίνο, ενώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες την Ολλανδία, τη Μόσχα και τη Γερμανία. Απαραίτητο αξεσουάρ στα ταξίδια μου το backpack σακίδιο».

*To κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Не думаю, что получится оформить займ тысяч в десять очень выгодно, уж очень велик процент по микрозаймам.