Ο Musk με tweet προκαλεί τον CEO του Twitter, Parag Agrawal: Απόδειξε ότι κάνω λάθος για τα bots

Ο Musk με tweet προκαλεί τον CEO του Twitter, Parag Agrawal: Απόδειξε ότι κάνω λάθος για τα bots
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

Tης Erin Prater

Ο Elon Musk προκάλεσε το Σάββατο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, στο Twitter, σε δημόσια συζήτηση σχετικά με το ποσοστό των χρηστών που είναι bots.

«Αφήστε τον να αποδείξει στο κοινό ότι το Twitter έχει <5% ψεύτικους ή ανεπιθύμητους καθημερινούς χρήστες!» έγραψε στο Twitter. Δημοσίευσε επίσης μια δημοσκόπηση ρωτώντας άλλους χρήστες του Twitter εάν πιστεύουν ότι «λιγότερο από το 5% των καθημερινών χρηστών του Twitter είναι ψεύτικοι/ανεπιθύμητοι λογαριασμοί».

Ο Agrawal δεν απάντησε — τουλάχιστον δημόσια. Από τα μέσα του Σαββάτου δεν είχε στείλει tweet εδώ και δύο ημέρες.

Το Σάββατο ο Musk έγραψε επίσης στο Twitter, απαντώντας σε άλλον χρήστη, ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του γίγαντα των κοινωνικών μέσων θα πρέπει να «συνεχίσει με τους αρχικούς όρους» εάν η εταιρεία παρέχει τη μέθοδο δειγματοληψίας λογαριασμών και επιβεβαιώσει ότι είναι γνήσιοι.

«Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι οι καταχωρίσεις τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ουσιαστικά ψευδείς, τότε δεν πρέπει», πρόσθεσε.

Το Twitter μηνύει επί του παρόντος τον Musk, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ελέγχει δειγματοληπτικά μόνο 100 λογαριασμούς την ημέρα για τον υπολογισμό του ποσοστού των bots στον διακομιστή, αναφέρει το Bloomberg.

Το Twitter απάντησε λέγοντας ότι η ιδέα ότι ο Musk και η ομάδα του «πιάστηκαν κορόιδα» με την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς είναι «όσο απίθανη και αντίθετη με την πραγματικότητα όσο ακούγεται», σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: Fortune