Ο νέος CEO του YouTube βλέπει «απίστευτες δυνατότητες» με την τεχνολογία Blockchain και NFT

Ο νέος CEO του YouTube βλέπει «απίστευτες δυνατότητες» με την τεχνολογία Blockchain και NFT
ANKARA, TURKIYE- FEBRUARY 09: In this photo illustration, the logo of social media platform "Youtube" is displayed on a computer screen in Ankara, Turkiye on February 09, 2022. Mehmet Ali Ozcan / Anadolu Agency (Photo by MEHMET ALI OZCAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ως προς την ενίσχυση της τηλεθέασης και την επιβράβευση των influencer.

του Christiaan Hetzner

Ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος του YouTube, Neil Mohan, ενθουσιάζει τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων με την προοπτική ότι η τεχνολογία με δυνατότητα blockchain θα μπορούσε σύντομα να γίνει στοιχείο της εταιρείας.

Λίγα είναι γνωστά για το στέλεχος, το οποίο προσχώρησε τον Μάρτιο του 2008 αφότου βοήθησε στην πώληση της διαφημιστικής εταιρεία DoubleClick στη Google για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Μία από τις λίγες one-to-one συνεντεύξεις με τον Mohan χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2021.

Περιοδικά όπως το Decrypt υποδεικνύουν τώρα μια ανάρτηση από τον περασμένο Φεβρουάριο στην οποία ο Mohan, τότε επικεφαλής προϊόντων του YouTube, υποστήριξε ότι τα μη ανταλλάξιμα token (NFT) προσφέρουν «απίστευτες δυνατότητες» για την πολύβουη οικονομία των δημιουργών του YouTube, σε μια κρυφή πρώτη ματιά στα νέα προϊόντα και τις λειτουργίες που έρχονται στην πλατφόρμα.

«Πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain και τα NFT μπορούν να επιτρέψουν στους δημιουργούς να χτίσουν βαθύτερες σχέσεις με τους θαυμαστές τους», έγραψε τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η παροχή ενός επαληθεύσιμου τρόπου προς τους θαυμαστές για να έχουν μοναδικά βίντεο, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ακόμη και εμπειρίες από τους αγαπημένους τους δημιουργούς, θα μπορούσε να είναι μια συναρπαστική προοπτική για τους δημιουργούς και το κοινό τους».

Η ενεργοποίηση των ψηφιακών πληρωμών έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μετά την αποκάλυψη του Elon Musk για την ενσωμάτωση πληρωμών στο Twitter και την επιβράβευση των influencer για περιεχόμενο – ένα επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο πρωτοστάτησε το YouTube το 2007.

Ο Mohan αναλαμβάνει τη θέση της βετεράνου διευθύνουσας συμβούλου Susan Wojcicki σε μια κρίσιμη καμπή για το YouTube, τη μεγαλύτερη υπηρεσία βίντεο on-demand που βασίζεται σε διαφημίσεις στον κόσμο με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Η δημοφιλής εφαρμογή της ByteDance, το TikTok, αναδιαμορφώνει το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εστιάζοντας στην κοινή χρήση σύντομων βίντεο που δημιουργούνται από χρήστες που έχουν εξελιχθεί σε «απειλή» για καθιερωμένα ονόματα δημιουργών. Άλλοι αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένου του Twitter του Musk, ενδέχεται επίσης να μπουν στην αγορά του YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεδομένου ότι η δημοφιλής πλατφόρμα ροής παραδοσιακά πουλάει διαφημίσεις που προβάλλονται κατά τη διάρκεια βίντεο μεγάλης μορφής, η εύρεση ενός τρόπου δημιουργίας εσόδων από περιεχόμενο που δεν υπερβαίνει τα 60 δευτερόλεπτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Απλώς ρωτήστε τα στελέχη της Meta που είναι επιφορτισμένα με την κυκλοφορία των Instagram Reels.

Τον Σεπτέμβριο, το YouTube απάντησε με τη δική του προσαρμοσμένη ιδέα που ονομάζεται YouTube Shorts. Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις προβάλλονται μόνο μεταξύ των διαφόρων βίντεο, η εταιρεία επέλεξε να μοιράζεται το 45% των εσόδων με βάση το μερίδιό της στις συνολικές προβολές, αντί για το παραδοσιακό 55%.

Η δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής εν μέσω μιας ευρύτερης φυγής χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς το TikTok είναι μόνο μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Mohan.

Αυτή την εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει να εκδικάζει την υπόθεση Gonzalez εναντίον Google που θα μπορούσε να ακυρώσει τις προστασίες που κατοχυρώνονται στη νομοθεσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Ενότητα 230, τα ψηφιακά μέσα θεωρούνται ουδέτερες πλατφόρμες και όχι εκδότες που είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο στους ιστότοπούς τους, κάτι που συχνά περιγράφεται ως «παραθυράκι» για τον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ίδιο το YouTube βρίσκεται στον πυρήνα της συζήτησης. Η οικογένεια της Nohemi Gonzalez, μιας 23χρονης γυναίκας από την Καλιφόρνια που δολοφονήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους το 2015 στο Παρίσι, ισχυρίζεται ότι η θυγατρική της Google συνέστησε παράνομα βίντεο στην πλατφόρμα της.

«Η Ενότητα 230 είναι θεμελιώδης για το Διαδίκτυο. Προστατεύει την ελευθερία του λόγου και βοηθά τις πλατφόρμες να καταπολεμούν αποτελεσματικότερα το επιβλαβές περιεχόμενο», έγραψε ο Mohan τον Ιανουάριο. «Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο».

Παρά τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το YouTube, η απερχόμενη CEO Wojcicki υποστήριξε ότι ο Mohan θα είναι ένας «εξαιρετικός ηγέτης» με μια «εξαιρετική αίσθηση» της επιχείρησης καθώς και των δημιουργών και των χρηστών της.

«Οι πιο συναρπαστικές ευκαιρίες του YouTube μέλλει να έρθουν και ο Neal είναι το κατάλληλο άτομο για να μας καθοδηγήσει», έγραψε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com