Ο Νίκος Καζαντζάκης «ταξιδεύει» στο Μόναχο

Ο Νίκος Καζαντζάκης «ταξιδεύει» στο Μόναχο

Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον πιο πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα.

Στις 28 Νοεμβρίου 2013 στο Lenbach-Künstlerhaus, Lenbachplatz 8, στην καρδιά της Βαυαρίας, στο Μόναχο, «ταξιδεύει» το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα, την οποία διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, που έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη του έργου του Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα Παλλάδιον και ο Σύλλογος Κρητών στο Μόναχο, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και για τη ζωή και το έργο τού συγγραφέα θα μιλήσει ο νεοελληνιστής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου δρ. Ιωάννης Ζελεπός.

Επίσης μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Γυμνασίων και του Λυκείου στο Μόναχο θα διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα του έργα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά κομμάτια από έργα του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι.

Πλήθος εκδόσεων σε περισσότερες από 50 ξένες γλώσσες αποδεικνύουν τη διεθνή απήχηση και τη διαχρονική ανταπόκριση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε μετάφραση. Στα έργα του ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής, εθνικότητος ή θρησκείας, βρίσκει απαντήσεις στα βαθειά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του.