Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον ρόλο της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ μέχρι νεωτέρας

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον ρόλο της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ μέχρι νεωτέρας
epa07499583 A handout photo made available by the International Monetary Fund (IMF) shows IMF Managing Director Christine Lagarde (R) and First Deputy Director, David Lipton (L) answer questions during the IMF Mananging Director Press Conference at the IMF Headquarters during the 2019 IMF/World Bank Spring Meetings in Washington, DC., USA, 11 April 2019. International Monetary Fund World Bank Group Spring Meetings run 09-13 April 2019. EPA/STEPHEN JAFFE / IMF HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον αναλαμβάνει προσωρινός Γενικός Διευθυντής του Ταμείου μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Λαγκάρντ για την ΕΚΤ.

Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ορίστηκε χθες Τρίτη προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον, της Κριστίν Λαγκάρντ, που επελέγη για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αποδεχόμαστε την απόφαση της κυρίας Λαγκάρντ να αποποιηθεί προσωρινά τις ευθύνες της στους κόλπους του ΔΝΤ για τη διάρκεια της περιόδου [εξέτασης] της υποψηφιότητας [της για την προεδρία της ΕΚΤ]. Περιβάλλουμε με την απόλυτη εμπιστοσύνη μας τον Ντέιβιντ Λίπτον, προσωρινό γενικό διευθυντή του ΔΝΤ», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον θεσμό, η γενική διεύθυνση του οποίου ανατίθεται συνήθως σε κάποια προσωπικότητα από την Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται νύξη για τη διαδικασία εξεύρεσης του επόμενου γενικού διευθυντή ή της επόμενης γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Δείτε ακόμη: «Λευκός καπνός» στην Σύνοδο Κορυφής – Λαγκάρντ στην ΕΚΤ και Φον ντερ Λάιεν επικεφαλής της Κομισιόν