Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης!

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης!
epaselect epa05139138 US Republican presidential candidate Donald Trump gestures as he speaks at the Sheraton in West Des Moines, Iowa, USA, 01 February, 2016. Republican presidential hopeful and Texas Senator Ted Cruz comes out on top over billionaire Donald Trump in the first contest of the US presidential nominating contest, results show. The Iowa Caucus is the first official test of candidates seeing their parties' nominations. EPA/JOHN TAGGART

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στη λίστα εξαιτίας μιας αγνώστου προελεύσεων πρόταση.

Μπορεί να έχασε τις πρόσφατες εκλογές στην Αϊόβα, όμως ίσως βρεθεί στη θέση να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης. Πρόκειται για τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την τιμητική αυτή διάκριση.

Όπως αναφέρει το CNN, δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα εκείνου που πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, κατανόησε τις δολοφονίες μελών των οικογενειών τρομοκρατών, και πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Φυσικά, η υποψηφιότητα από μόνη της για το Νόμπελ Ειρήνης δεν λέει πολλά, καθώς στην ίδια λίστα με τον Τραμπ είχαν βρεθεί στο παρελθόν πολλά εντελώς διαφορετικά ονόματα με βάση του τι έκαναν στη ζωή τους: από τον Γκάντι, τον Μπιλ Κλίντον, τον Πάπα Φραγκίσκο και του Ούγκο Τσάβες, ως τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Πάντως ο Κρίστιαν Μπεργκ Χαρπβίκεν, ειδικός επί των Νόμπελ από το Όσλο, θεωρεί ότι ο Τραμπ δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει. Όπως είπε, από τα φαβορί παραμένουν ο Έντουαρντ Σνόουντεν και η ομάδα διαπραγματευτών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.