Ο Όζι Όσμπορν βγάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

Ο Όζι Όσμπορν βγάζει το δικό του κρυπτονόμισμα
epa07486323 (FILE) British singer Ozzy Osbourne of Black Sabbath holds up the award for 'Best Metal Performance' at the 56th annual Grammy Awards held at the Staples Center in Los Angeles, California, USA, 26 January 2014 (reissued 05 April 2019). Ozzy Osbourne on 04 April has announced postponement of his 2019 tour as he recovers from injury sustained while dealing with pneumonia. Shows will be rescheduled beginning in February 2020. EPA/PAUL BUCK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Όζι Όσμπορν ανακοίνωσε την πρώτη του απόπειρα στη βιομηχανία κρυπτογράφησης με την κυκλοφορία του Cryptobatz, μιας συλλογής 9.666 μη ανταλλάξιμων μάρκων.

Η συλλογή είναι μία υπενθύμιση του περιβόητου περιστατικού με το δάγκωμα της νυχτερίδας. Στις 20 Ιανουαρίου 1982, ο Όζι δάγκωσε το κεφάλι από μία ζωντανή νυχτερίδα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Veterans Memorial Auditorium στο Des Moines της Αϊόβα. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι νόμιζε ότι ήταν ένα παιχνίδι που του πέταξε κάποιος από τους θεατές.

Ο Όσμπορν είπε στο Rolling Stone ότι αποφάσισε να λανσάρει τα δικά του NFT αφού η σύζυγός του και μάνατζερ, Σάρον, του είπε να μην αγοράσει ένα Bored Ape.

«Προσπαθώ να συμμετέχω στη δράση NFT για λίγο, οπότε όταν ζήτησα από τη Σάρον ένα Bored Ape για τα Χριστούγεννα μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να το αγοράσω, και αφού μου είπε όχι, αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου. Το Cryptobatz είναι ένα διανοητικό έργο για συλλέκτες και θαυμαστές NFT. Το σχέδιο αποτίει φόρο τιμής σε μια από τις πιο εμβληματικές μου στιγμές στη σκηνή και είναι μια ευκαιρία να αποκτήσω ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας της τέχνης. Το λατρεύω!», είπε.

Το Cryptobatz έρχεται με μια ανατροπή: οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δημιουργήσουν νέα NFT που θα ονομάζονται «MutantBatz» ανταλλάσσοντας το Cryptobatz με άλλες συλλογές.

Τα NFT είναι ένας τύπος ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου όπου η ιδιοκτησία καταγράφεται σε μια ψηφιακή αλυσίδα μπλοκ. Κάθε NFT είναι μοναδικό και μπορεί να θεωρηθεί ως συλλεκτικό υλικό που δεν μπορεί να αναπαραχθεί, καθιστώντας το μοναδικό και δυνητικά πολύτιμο. Τα NFT μπορούν να αντιπροσωπεύουν ψηφιακά αρχεία, όπως έργα τέχνης, ήχο, βίντεο, αφίσες, εξώφυλλα άλμπουμ και άλλες μορφές δημιουργικής εργασίας.

Τα περισσότερα NFT αποτελούν μέρος του blockchain Ethereum, που σημαίνει ότι αγοράζονται και πωλούνται χρησιμοποιώντας Ether, ένα κρυπτονόμισμα.