Ο «πυρετός» του χρυσού iPhone «χτύπησε» Κίνα και Χονγκ Κόνγκ

Ο «πυρετός» του χρυσού iPhone «χτύπησε» Κίνα και Χονγκ Κόνγκ

Εξαντλήθηκε αμέσως το χρυσαφένιο iPhone 5S και στις δύο χώρες.

Το νέο χρυσό iPhone 5S έγινε μέσα σε ελάχιστες ώρες ανάρπαστο σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, με τη σελίδα των προ-παραγγελιών στις δύο χώρες να καταρρέει λίγο μετά την ανακοίνωσή της κυκλοφορίας του στην Ασία, μεταδίδει το κρατικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης sh.eastday.com. «Η σελίδα προ-παραγγελιών της Apple έπεσε αμέσως. Τα φόρουμ γέμισαν με κόσμο που ρωτούσε να βρει τρόπο για να αγοράσει το νέο χρυσό iPhone», γράφει η ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι από τις 13.00 τοπική το μεσημέρι της Τρίτης, κάθε μοντέλο 5S σε όλα τα καταστήματα των δύο χωρών είχε ήδη κλειστεί.

Το χρυσό, το αγαπημένο χρώμα των Κινέζων αυτοκρατόρων, κρατά ακόμη την παλιά του αίγλη στην περιοχή, κάνοντας την ανερχόμενη και πολυπληθή αστική τάξη Κίνας και Χονκ Κονγκ να «παλεύει» για την απόκτηση ενός χρυσαφένιου iPhone.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί ο αριθμός των μοντέλων που έχουν ήδη προ-παραγγελθεί, όμως όλα δείχνουν ότι η Apple αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων που η ίδια δημιούργησε με την κυκλοφορία των προηγούμενων «έξυπνων» κινητών της.

iphone

Πολλοί είναι εκείνοι που παρήγγειλαν τα άλλα δύο χρώματα του iPhone 5S κι ύστερα έψαχναν εναγωνίως να τα ανταλλάξουν με το χρυσό μοντέλο. «Χρυσό σημαίνει ότι έχεις στα χέρια σου ένα πραγματικά καινούριο τηλέφωνο», λέει ο Lau Chi-kong, της G-world Mobile. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονκ Κονγκ, Apple Daily, είναι τόσο μεγάλη η μανία για το χρυσό iPhone 5S, που η αξία του στη μαύρη αγορά έχει ήδη φτάσει τα 1.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά 250 δολάρια την αρχική του τιμή.

Την Τετάρτη, η ιστοσελίδα της Apple στο Χονκ Κονγκ κατέβασε το link για τις προ-παραγγελίες χρυσών iPhone 5S, ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι θα επανέλθει μετά τις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Apple εφάρμοσε το σύστημα προ-παραγγελιών μετά το χάος που δημιουργήθηκε με την κυκλοφορία του iPhone 4S το 2011, όπου χιλιάδες κόσμος σχημάτισε ατελείωτες ουρές στα καταστήματα Κίνας και Χονκ Κονγκ. Γεγονός που συνοδεύτηκε από ομηρικούς καυγάδες με τους σεκιούριτι των καταστημάτων και επιθέσεις με αυγά.

Διαβάστε ακόμη: Η Apple κυκλοφόρησε το νέο λογισμικό ios7