Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ
NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a press conference after a NATO ambassador meeting at Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 16 November 2022. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να εξελιχθούν σε πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Αν τα πράγματα πάνε στραβά, μπορεί να πάνε πολύ στραβά“, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο νορβηγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

“Πρόκειται για έναν τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι επίσης ένας πόλεμος που μπορεί να γίνει πλήρης και να εξαπλωθεί σε έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας”, είπε. “Εργαζόμαστε καθημερινά για να το αποφύγουμε αυτό”.

Ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος διετέλεσε πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, δήλωσε στη συνέντευξη ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας πλήρης πόλεμος είναι μια πιθανότητα“, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια σύγκρουση “που θα εμπλέξει περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και θα γίνει ένας ολοκληρωμένος πόλεμος στην Ευρώπη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ