Ο «πολυστυλιστικός» μουσικός Barry Guy έρχεται στη Στέγη

Ο «πολυστυλιστικός» μουσικός Barry Guy έρχεται στη Στέγη

Ο κοντραμπασίστας και η δεξιοτέχνης σύντροφός του στο μπαρόκ βιολί υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία. 

O κοντραμπασίστας Barry Guy επιστρέφει στη Στέγη την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, αυτή τη φορά μαζί με τη σύντροφό του στη ζωή, την βιολονίστα Maya Homburger, για μια μουσική παράσταση που γεφυρώνει την παλιά με τη σύγχρονη μουσική.

Διαβάστε ακόμα: Η ομάδα χορού 65+ έρχεται στη Στέγη

Το γεφύρωμα του χρόνου που επιτυγχάνεται στο πρόγραμμα τους δεν είναι ένα μεταμοντέρνο παιχνίδι, αλλά μια μουσική αφήγηση που εκτείνεται σαν τόξο για να συμπεριλάβει και άλλες ιστορίες μέσα της. Ακολουθώντας τα βήματα και άλλων σπουδαίων μουσικών που έχουν εντοπίσει και αναπτύξει τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ της προκλασικής και της σύγχρονης μουσικής (ο Klaus Huber με τη μουσική του Gesualdo, για παράδειγμα), οι δύο μουσικοί μεταφέρουν τα λεξιλόγια των τόσο διαφορετικών εποχών σε πρωτόγνωρες και συναρπαστικές συνηχήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Τρία χρόνια «ΣΤΕΓΗ»

Έτσι, το ιντερλούδιο που ο Γκάυ συνέθεσε «εμβόλιμα»στο Mystery Sonata IX (The carrying of the cross) του H.I.F. Biber, δεν αντιμετωπίζει το έργο ως νεκρό, μουσειακό αντικείμενο, αλλά ως ένα ζωντανό μουσικό κείμενο που επιδέχεται ερμηνεία και προσκαλεί σε διάλογο.