Ο πραγματικός λόγος που το Xbox One έγινε φτηνότερο

Ο πραγματικός λόγος που το Xbox One έγινε φτηνότερο
Photo:

Ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε για κάτι εντελώς καινούριο.

Το Xbox One μπήκε σε περίοδο εκπτώσεων, όμως πίσω από τη μείωση της τιμής του κρύβονται πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Την Κυριακή η Microsoft ανακοίνωσε ότι περνά στην περίοδο των «θερινών εκπτώσεων» για την παιχνιδομηχανή της, μειώνοντας την τιμή της από τα 299 δολάρια στα $249, «μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων».

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, ούτε το πότε θα επανέλθει στην αρχική του τιμή το Xbox One. Όμως όλα δείχνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Η χρονική περίοδος αυτής της κίνησης είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου το Xbox One S, την έκδοση 4Κ Ultra HD της παιχνιδομηχανής, με την τιμή της να βρίσκεται στα 299 δολάρια (500 GB) και τα 349 δολάρια (1 ΤΒ).

Επιπλέον η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει στην έκθεση παιχνιδιών Ε3 τον Ιούνιο ότι τον επόμενο χρόνο θα κυκλοφορήσει την κονσόλα νέας γενιάς με την κωδική ονομασία «Scorpio», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Όλα όμως δείχνουν ότι θα αποτελεί το επόμενο βήμα στο δρόμο που χάραξαν τα Xbox One και Xbox One S.

Η ανανεωμένη έκδοση του Xbox One S που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο περιλαμβάνει πολλές επιπλέον λειτουργίες, αναβαθμισμένη χωρητικότητα και, φυσικά, πλήρη συμβατότητα με τα παιχνίδια του Xbox One. Επομένως είναι λογικό να αναρωτιούνται οι άνθρωποι του χώρου εάν θα συνεχίσει η Microsoft να παράγει ταυτόχρονα τρεις συσκευές σε ένα χρόνο από τώρα. Εξ ου και η αρχική μείωση της τιμής, η οποία δεν είναι απίθανο να επαναληφθεί στο κοντινό μέλλον.