Ο πρώην CEO της αεροπορικής Qantas πήρε αύξηση σχεδόν 900%

Ο πρώην CEO της αεροπορικής Qantas πήρε αύξηση σχεδόν 900%
Η εταιρεία πούλησε εισιτήρια για 8.000 πτήσεις που είχαν ήδη ακυρωθεί στα μέσα του 2022.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas Airways δήλωσε ότι ο τέως CEO, Άλαν Τζόις, έλαβε αύξηση μισθού 872%, καθώς εισέπραξε απολαβές αξίας πολλών ετών κατά την αποχώρησή του, αλλά πρόσθεσε ότι περικόπτει και παρακρατεί μεγάλα μπόνους εν μέσω ζημιογόνων αγωγών.

Ο Τζόις πήρε 21,4 εκατ. δολάρια Αυστραλίας για το οικονομικό έτος του 2023, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Όπω σημειώνει το Reuters, o ίδιος αποσύρθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από αγωγή των ρυθμιστικών αρχών της χώρας που κατηγόρησε την Qantas για πώληση εισιτηρίων σε χιλιάδες ήδη ακυρωμένες πτήσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αφορούσε κίνητρα που βασίζονταν σε μετοχές και τα οποία ο Τζόις είχε τη δυνατότητα να εξαργυρώσει μετά την κατοχύρωσή τους. Η συνολική αμοιβή του Τζόις για το προηγούμενο έτος ήταν 2,3 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Η Qantas μείωσε ένα πρόσθετο βραχυπρόθεσμο μπόνους για τον Τζόις και το κράτησε εν αναμονή της έκβασης δύο αγωγών που μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά πρόστιμα και περαιτέρω αναταράξεις στη φήμη της εταιρείας, προστίθεται στην έκθεση.

Σημειώνεται πως η Qantas σημείωσε κέρδος ρεκόρ για το έτος έως τον Ιούνιο του 2023, αλλά αυτό ήρθε εν μέσω της οργής του κοινού για τις ακυρωμένες πτήσεις και της ανησυχίας των εργαζομένων της για απόλυση 1.700 υπαλλήλων εδάφους κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των συνόρων που σχετίζεται με το COVID.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC), σύμφωνα με την οποία παραβίασε τη νομοθεσία για τους καταναλωτές πουλώντας εισιτήρια για 8.000 πτήσεις που είχαν ήδη ακυρωθεί στα μέσα του 2022, αμέσως μετά την επαναλειτουργία των συνόρων. Η Qantas δήλωσε ότι εξετάζει την αγωγή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε παράνομες τις απολύσεις του 2020 αυτόν τον μήνα. Η Qantas πρέπει να επιστρέψει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να καθορίσει τι πρέπει να καταβάλει σε ποινές και αποζημιώσεις στους πληγέντες εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com