Οι γονείς ανηλίκων που ξόδεψαν πολλά λεφτά στο Fortnite, μπορούν να τα πάρουν πίσω

Οι γονείς ανηλίκων που ξόδεψαν πολλά λεφτά στο Fortnite, μπορούν να τα πάρουν πίσω
Οι μικρο-συναλλαγές παιδιών στο διάσημο video game θα κοστίσουν στην Epic Games πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Ποσό άνω του μισού δισ. ευρώ μπορεί να κληθεί να καταβάλει η Epic Games, η εταιρεία του Fortnite, στους γονείς των παιδιών που αγόρασαν ψηφιακό εξοπλισμό χωρίς τη γνώση των κηδεμόνων τους.

Όπως μετέδωσε το Fortune.com, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να ειδοποιούν περισσότερους από 37 εκατ. ανθρώπους μέσω email ότι ενδέχεται να δικαιούνται αποζημίωση στο πλαίσιο νομικού διακανονισμού με την Epic Games.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε το 2022 πως η Epic Games θα πληρώσει 520 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα και επιστροφές χρημάτων για να διευθετήσει καταγγελίες που αφορούσαν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και τις μεθόδους πληρωμής που εξαπατούσαν τους παίκτες σε ακούσιες αγορές.

Μέρος του ποσού αποτελείται από 245 εκατ. δολάρια σε επιστροφές χρημάτων πελατών, ως μέρος ενός διακανονισμού που οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο. Στόχος είναι να καλυφθεί ένα μέρος του κόστους των ανεπιθύμητων V-Bucks (το «νόμισμα» που χρησιμοποιείται στο Fortnite) ή εικονικών αντικειμένων, όπως ρούχα ή κιβώτια με λάφυρα που χρησιμοποιούν οι χρήστες του παιχνιδιού.

Οι πολίτες έχουν προθεσμία μέχρι τις 17 Ιανουαρίου για να υποβάλουν αίτηση.

Η Epic Games είχε επίσης συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο 275 εκατ. ν δολαρίων επειδή φέρεται να συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες για παίκτες του Fortnite κάτω των 13 ετών χωρίς να ενημερώσει τους γονείς τους ή να πάρει τη συγκατάθεσή τους. Ήταν η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ για παραβίαση κανόνα της FTC.

Σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή, στους δικαιούχους επιστροφής χρημάτων περιλαμβάνονται χρήστες του Fortnite που χρεώθηκαν με το «νόμισμα» του παιχνιδιού για αντικείμενα που δεν ήθελαν μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022. Ακόμα, όσους το παιδί τους χρέωσε την πιστωτική τους κάρτα εν αγνοία τους μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Νοεμβρίου 2018 και όσους ο λογαριασμός τους «κλειδώθηκε» αφού διαμαρτυρήθηκαν στην εταιρεία πιστωτικής τους κάρτας για παράνομες χρεώσεις.

Η Epic Games δήλωσε μετά τον διακανονισμό της υπόθεσης τον Δεκέμβριο ότι εφάρμοσε πρόσθετες διασφαλίσεις για την αποφυγή ακούσιων αγορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com