O Σνόουντεν «μάτιασε» το Dropbox

O Σνόουντεν «μάτιασε» το Dropbox

H εταιρεία αντιμετωπίζει δύο σοβαρά ζητήματα μετά τις προειδοποιήσεις του να αποφεύγουν οι χρήστες την εφαρμογή.

Δύο 24ωρα από τη στιγμή που ο Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωνε «Ξεφορτωθείτε το Dropbox, αποφύγετε Facebook και Google», η Dropbox αντιμετώπισε δύο σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της, εκ των οποίων μόνο το ένα έχει αποδεχτεί επίσημα.

Το πρώτο πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία έλαβε αναφορές από δεκάδες χρήστες, οι οποίοι δεν έβρισκαν αρχεία που είχαν αποθηκεύσει. Η Dropbox παραδέχτηκε το πρόβλημα και σύμφωνα με ανακοίνωσή της έχει ήδη διορθωθεί. Όσο για τους χρήστες που επηρεάστηκαν έλαβαν ως δώρο δωρεάν χρήση της υπηρεσίας Dropbox Pro για ένα έτος.

Ωστόσο, το δεύτερο πρόβλημα είναι αρκετά πιο σοβαρό, καθώς αφορά τον τομέα της ασφάλειας. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη διαρρεύσει στο Internet αρχεία, στα οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες username και passwords χρηστών της υπηρεσίας. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς συνολικά έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία περίπου 7 εκατομμυρίων λογαριασμών. Αν τελικά αυτό ισχύει θα πρόκειται για τη σημαντικότερη παραβίαση του συστήματος ασφάλειας της εταιρείας σε όλη την ιστορία της.

Χρήστες που δοκίμασαν κάποιους από τους λογαριασμούς που έχουν διαρρεύσει, ανέφεραν ότι λειτουργούν κανονικά, οπότε δεν πρόκειται απλά για μια προσπάθεια δυσφήμισης.

Πηγή: digi1.gr