Ο Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα

Ο Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα

Ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 μπορεί πλέον να επικοινωνεί με την οικογένεια του. 

29 Δεκεμβρίου 2013. Μια μέρα που η οικογένεια του Σουμάχερ θα τη θυμάται για πάντα. Η ημέρα που μια κατάβαση στις πίστες του  Μεριμπέλ κόντεψε να του στερήσει τη ζωή του. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 τραυματίστηκε στο κεφάλι όσο έκανε σκι και από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του, διάρκειας 6.6 μηνών.

Μετά από μήνες στην εντατική ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από το κώμα και έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας.

H εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ, η Ζαμπίνε Κεμ, ανέφερε τη Δευτέρα πως ο αθλητής «δεν βρίσκεται πια σε κώμα» και έχει μεταφερθεί από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ «ώστε να συνεχίσει τη μακρά πορεία αποκατάστασης».

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι η οικογένεια επιθυμεί «η συνέχεια της αποκατάστασης να γίνει μακριά από τη δημοσιότητα». Στην ανακοίνωση, οι συγγενείς του αθλητή ευχαριστούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του γαλλικού νοσοκομείου.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του νοσοκομείου στο πρακτορείο Reuters.

«Το CHUV ανέλαβε σήμερα το πρωί τον κ. Σουμάχερ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τους νοσοκομείου Ντάρσι Κρίστεν.

«Η οικογένειά του είναι μαζί του, σε ένα χώρο που έχει διευθετηθεί ειδικά για να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητά του και να διασφαλισθεί ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα» διευκρίνισε.

«Όπως και για κάθε ασθενή μας, επιθυμούμε να σεβασθούμε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική σφαίρα της οικογένειας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» έχει πλέον ανοίξει τα μάτια του, μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Κορίνα, και τα παιδιά τους. Βρίσκεται, όμως, σε ένα «άγρυπνο» κόμμα ακόμα.

Η οικογένεια του πιστεύει πως θα επανέλθει γρήγορα, γι αυτό το λόγο η γυναίκα του έχει ξοδέψει 12.000.000 στην μετατροπή του σπιτιού τους σε ένα «κέντρο κατ’ οίκον».

Διαβάστε ακόμα:

«Φουλάρετε» το αυτοκίνητο σας με καφέ

Επιστρέφει η Gulf Air στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»