O Στουρνάρας παρέδωσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό

O Στουρνάρας παρέδωσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό

Η συζήτηση ξεκινάει στις 25 Νοεμβρίου – Ικανοποιητικές χαρακτηρίζει η τρόικα τις μέχρι τώρα συνομιλίες. 

Τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής, θα ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης, στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις. Έπειτα σειρά θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία η συζήτηση θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 3 ή τις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις μετά από την ψήφισή του με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Στο μεταξύ παραγωγικές χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Ελλάδα τις διαβουλεύσεις που είχαν ως σήμερα με τις ελληνικές αρχές και ικανοποιητική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ορισμένα ζητήματα προς ρύθμιση.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα η Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρουν ότι ολοκλήρωσαν την παρούσα φάση των διαβουλεύσεων τους στην Αθήνα, επί του συνόλου των θεμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την περάτωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα θα εξελίσσονται ως τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε τα στελέχη της τρόικας αναμένεται να επανέλθουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτογενές πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός