O Στουρνάρας ζητάει απαλλαγή της ΤτΕ από τον ΕΝΦΙΑ

O Στουρνάρας ζητάει απαλλαγή της ΤτΕ από τον ΕΝΦΙΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και εμπνευστής του φόρου θέλει την εξαίρεση των 29 ακινήτων της κεντρικής τράπεζας.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνηση του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια από τον ΕΝΦΙΑ.

Και αυτό γιατί ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας ήταν αυτός που δημιούργησε τον φόρο που έχει προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία και δυσκολίες στους Έλληνες φορολογούμενους…

Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή

Όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Στουρνάρας προσπαθεί να προστατεύσει από τη φορολογική επέλαση τα ιστορικά κτίρια της ΤτΕ αλλά και τους μετόχους της δημιουργώντας μείζον θέμα μιας και «ανοίγει» παράθυρο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες.

Τα 29 κτίρια της τράπεζας αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο συνολικού εμμβαδού 19.300 τ.μ. Τα κτίρια της ΤτΕ είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά.