Ο «τελικός των δύο Παπών»

REUTERS

Φραγκίσκος εναντίον Βενέδικτου ΙΣΤ’, ή αλλιώς Αργεντινή εναντίον Γερμανίας σε έναν τελικό διαφορετικό από τους άλλους.

«Ματς δυο παπών» χαρακτηρίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος τον τελικό του Μουντιάλ Γερμανία-Αργεντινή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η αναφορά, βέβαια, είναι στο Αργεντινό Πάπα Φραγκίσκο και στον επίτιμο Γερμανό ποντίφικα, τον Βενέδικτο ΙΣΤ’ οι οποίοι διαμένουν κι οι δυο εντός του Βατικανού, λίγες εκατοντάδες μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι χρήστες των social media, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, έχουν αναρτήσει αμέτρητες φωτογραφίες των δυο «άγιων πατέρων» των ρωμαιοκαθολικών, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν με χαριτωμένο και πνευματώδη τρόπο την απρόβλεπτη αυτή παράμετρο της αθλητικής αναμέτρησης.

Ο Φραγκίσκος είναι θερμός οπαδός της ομάδας Σαν Λορένσο Ντε Αλμάγκρο του Μπουένος Άιρες, και όταν ήταν αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας της Αργεντινής συναντούσε συχνά τους παίκτες της. Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όμως, υποσχέθηκε στην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ να κρατήσει «ουδέτερη στάση».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, βέβαια, τώρα που η Βραζιλία αποκλείσθηκε και εθνική ομάδα του ποντίφικα προκρίθηκε στον τελικό πρόκειται να στηρίξει τον Λέο Μέσι και τους συμπαίκτες του, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι και όχι μόνον, από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν, κατά συνέπεια, αν ο Φραγκίσκος και ο Βενέδικτος θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς του τελικού του Μουντιάλ, ως δυο ανώτατη πνευματικοί ταγοί, που δεν παύουν, όμως, να είναι και φίλαθλοι.

Προς το παρόν, το Βατικανό δεν αφήνει να διαρρεύσουν επίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα, όμως, με την ιταλική τηλεόραση Rai, o πάπας Φραγκίσκος, έως τώρα, φέρεται να παρακολούθησε όλους τους κρίσιμους αγώνες της Αργεντινής και θα αν μη τι άλλο «περίεργο» αν αποφάσισε να αλλάξει τις συνήθειές του, την ώρα της «ποδοσφαιρικής κρίσεως», την Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Το Μουντιάλ είναι το διασημότερο γεγονός στην ιστορία του Facebook

«Πάρτι» για τις εταιρείες στοιχημάτων με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

Ποδόσφαιρο έναντι οικονομίας