O θρύλος του ποδοσφαίρου Αντρέι Σεβτσένκο ειδικός σύμβουλος του Ζελένσκι

O θρύλος του ποδοσφαίρου Αντρέι Σεβτσένκο ειδικός σύμβουλος του Ζελένσκι
epa10249455 Former Ukrainian soccer player Andriy Shevchenko presents the Women's Ballon d'Or Trophy during the Ballon d'Or ceremony in Paris, France, 17 October 2022. For the first time the Ballon d'Or, presented by the magazine France Football, will be awarded to the best players of the 2021-22 season instead of the calendar year. EPA/Mohammed Badra Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Και ο ηθοποιός Μαρκ Στρονγκ πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης United24.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε τον μεγάλο πρώην ποδοσφαιριστή Αντρίι Σεβτσένκο ως ειδικό σύμβουλο και τον Βρετανό ηθοποιό Μαρκ Στρονγκ ως πρεσβευτή της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Ουκρανός πρόεδρος για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη χώρα, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Δεν είναι σαφές ποια θα είναι τα καθήκοντα του Σεβτσένκο ως συμβούλου του προέδρου, αλλά ο πρώην διεθνής άσος άφησε να εννοηθεί ότι θα επεκτείνει το έργο του ως πρεσβευτής της United24, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιούργησε ο Ζελένσκι για να συγκεντρώσει δωρεές για το έθνος του μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ο ρόλος μου δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ, αλλά τώρα θα δουλέψω ακόμη πιο σκληρά”, δήλωσε. “Είναι μια σημαντική δουλειά να βοηθάω τη χώρα μου στο εξωτερικό μέσω του ποδοσφαίρου και των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και να κάνω τον κόσμο να μιλάει για την Ουκρανία“.

“Όσο διαρκεί ο πόλεμος πρέπει να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, γιατί ο λαός μας υποφέρει πραγματικά”, τόνισε ο “Σέβα” και πρόσθεσε: “Αυτή είναι η δουλειά μου”.

Ο Μαρκ Στρονγκ, από την πλευρά του, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Kingsman”, “Tinker Tailor Soldier Spy” και στην τηλεοπτική σειρά “Deep State”, διορίστηκε πρεσβευτής της United24. Ο Ζελένσκι τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του στην Ουκρανία από την εισβολή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προέδρου.

“Είναι τιμή για μένα να γίνω η φωνή των ουκρανικών παιδιών στην παγκόσμια σκηνή, ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον”, δήλωσε σχετικά ο Στρονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com