Συνεχίζεται η νομική διαμάχη της Apple με την εταιρεία του Fortnite

Συνεχίζεται η νομική διαμάχη της Apple με την εταιρεία του Fortnite
This illustration picture shows the logo from Epic Games displayed on a laptop and an Apple Logo on an iPhone in Arlington, Virginia on April 30, 2021. - In a court clash with potentially huge repercussions for the world of mobile tech, Fortnite maker Epic Games takes on Apple starting on May 3, 2021, aiming to break the grip of the iPhone maker on its online marketplace. (Photo by Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Photo: AFP
Η κατασκευάστρια των iPhone βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Epic από το 2020.

Η Apple ζήτησε την Πέμπτη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει μια εντολή που απαιτεί αλλαγές στους κανόνες του App Store που απορρέουν από μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που έφερε εις βάρος της η εταιρεία gaming, Epic Games, ιδιοκτήτρια του Fortnite.

Η κατασκευάστρια των iPhone βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Epic από το 2020, όταν η δεύτερη ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει προμήθειες έως και 30% στις πληρωμές εντός του app στα iPhone και σε άλλες συσκευές παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Epic έχασε την υπόθεση σε δίκη το 2021, αλλά ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ έκρινε ότι η πρακτική της Apple να απαγορεύει στους προγραμματιστές λογισμικού να ενημερώνουν τους πελάτες για εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής παραβιάζει νόμο της Καλιφόρνιας περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μετά την απόφαση, ο δικαστής του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου διέταξε ότι η Apple πρέπει να αλλάξει αυτούς τους κανόνες για όλους τους προγραμματιστές στο App Store των ΗΠΑ. Το αρμόδιο εφετείο επικύρωσε τις εντολές, αν και παραμένουν σε αναμονή μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο είτε να λάβει απόφαση είτε να αρνηθεί να εκδικάσει την υπόθεση.

Η Apple υποστήριξε την Πέμπτη ότι οι εντολές του εφετείου παραβιάζουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ επειδή υπερβαίνουν τις εξουσίες ενός ομοσπονδιακού δικαστή. Ακόμα, ο τεχνολογικός κολοσσός υποστήριξε ότι το εφετείο βασίστηκε σε μια υπόθεση που έφερε ένας μόνο προγραμματιστής -και όχι μια ευρύτερη ομάδα προγραμματιστών- για να δικαιολογήσει μια πανεθνική απαγόρευση, χωρίς να αποδείξει ότι η αυτή η απαγόρευση ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε στην Epic.

«Αυτή η προσέγγιση εκμηδενίζει τους συνταγματικούς περιορισμούς στην εξουσία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων και, αν δεν διορθωθεί από το Δικαστήριο, θα καταστήσει τα καθολικά ασφαλιστικά μέτρα το προεπιλεγμένο μέσο σε υποθέσεις με έναν ενάγοντα που αμφισβητούν μια γενικά εφαρμοστέα πολιτική» ανέφερε η Apple στο υπόμνημα της προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πιθανότατα θα αποφασίσει είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους είτε στις αρχές του επόμενου έτους αν θα εκδικάσει την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com